AVANTÍTOL
Misc 10/06/2019

Anglaterra acaba patint però derrota Escòcia (2-1)

Victòria treballada de les lleones que les situa al capdavant del Grup D de manera provisional

Natalia Arroyo
Ellen White celebrant el seu gol amb Anglaterra.

BarcelonaEl partit més destacat de la jornada d’ahir diumenge va ser el duel fratricida entre Anglaterra i Escòcia, que va saldar-se amb una victòria treballada de les lleones per 2-1 que les situa al capdavant del Grup D de manera provisional. Nikita Parris va desigualar les coses gràcies a un penal per mans al quart d’hora de partit. Sobre aquest gol, Anglaterra va edificar una bona primera meitat, tenint la pilota i arraconant a camp contrari una Escòcia que anava perdent entusiasme a mesura que passaven els minuts. Les dificultats per activar Kim Little i Erin Cuthbert, que havien generat algunes escapades perilloses en els primers compassos de partit, restaven potencial a l’equip escocès, que va veure com la diferència se li feia més gran amb un gran gol d’Ellen White abans del descans. La davantera va culminar una gran jugada col·lectiva amb un remat col·locat i amb efecte. El marcador favorable, però, va acabar perjudicant les angleses, que van perdre força a la segona meitat. Ja no estaven tan ben posicionades en camp contrari, ja no movien la pilota amb el mateix ritme. Escòcia començava a agafar el comandament. “No podem rebaixar els nostres estàndards, si volem arribar a la final”, es queixava un exigent Phil Neville després del matx. Escòcia, a través d’una incisiva Emslie per la dreta, va anar creixent en el partit i va esperançar-se amb un 2-1 a quinze minuts del final. Però el marcador ja no es va moure més.

Una agenda més relaxada

Ahir es van jugar dos partits més, dins del Grup C: victòria sorpresa en el temps afegit d’Itàlia contra Austràlia (2-1), amb dos gols de l’atacant de la Juve Barbara Bonansea, i golejada del Brasil davant Jamaica (3-0) amb hat-trick de Cristiane. La blaugrana Andressa Alves va fallar un penal. Per a avui hi ha previstos només dos duels: Anglaterra-Japó i Canadà-Camerun.