Publicitat
Publicitat

BARÇA

El Barça blinda el fitxatge d’Arda per al pròxim president

La comissió tanca un acord que s’haurà de ratificar

El Barça i l’Atlètic de Madrid van arribar ahir al vespre a un acord per a la incorporació d’Arda Turan per a les pròximes cinc temporades per un import de 34 milions d’euros fixos més 7 milions d’euros variables, com ja va avançar l’ARA fa uns dies. El club blaugrana, però, es reserva un dret de venda del jugador a l’Atlètic de Madrid fins al 20 de juliol, dos dies després de les eleccions a la presidència del Barça, si l’operació no té el vistiplau del pròxim mandatari blaugrana. Aquest retorn del futbolista al conjunt matalasser tindria una penalització de 3,4 milions d’euros.

En un concís comunicat, la comissió gestora que està al capdavant de l’entitat, va explicar que després d’analitzar detalladament informes del jugador -una petició de Luis Enrique, com es reiterava- es valora “positivament l’operació” i s’actua amb urgència per “no perdre la possibilitat” de mercat. Però “atès que aquesta situació es produeix temporalment dins del procés electoral, […] cal que aquesta operació s’estructuri de manera que el club s’asseguri la contractació del jugador demanat per l’entrenador […] però, al mateix temps, l’operació ha de ser ratificada per la pròxima junta directiva”, diu el text.

Penalització per fer-se enrere

En cas que el pròxim president no volgués aprofitar l’acord amb l’Atlètic i decidís no comptar amb Arda Turan, una clàusula redactada per la comissió gestora permetria fer-se enrere, previ pagament d’una penalització. Al contracte s’hi ha inclòs una opció de venda del jugador a l’Atlètic de Madrid “per l’import fix de l’operació menys un 10% en concepte de prima de l’opció”, que podria ser executada fins a les 24 hores del dia 20 de juliol. Dos dies després de conèixer qui és el nou president del club.

D’aquesta manera, la comissió gestora entén que “s’aconsegueix protegir els interessos del Barça i, alhora, respectar la decisió del president que resulti escollit per tots els socis el proper dia 18 de juliol”.

“No es podia allargar més”

Poc després de fer-se públic l’acord, que es va aprovar per unanimitat, el president de la comissió gestora, Ramon Adell, va explicar que “la decisió no es podia allargar més” i va celebrar que s’hagués pogut trobar la fórmula que permet “deixar oberta la possibilitat de tirar enrere la decisió”. Adell, que va presidir una reunió de dues hores a les oficines del club al Camp Nou, no era partidari de tancar el fitxatge al 100% en ple procés electoral. Alguns mitjans fins i tot van insinuar la seva possible dimissió si no es trobava una solució que combinés els interessos tècnics amb els institucionals.

I és que amb l’avançament de les negociacions, els últims dies els diferents candidats havien anat manifestant el seu desacord per la provisionalitat de la situació. Joan Laporta i Toni Freixa, sense negar-s’hi obertament, havien traslladat els seus dubtes sobre el fitxatge, a l’espera de debatre’l amb els seus responsables esportius. El més contundent va ser Agustí Benedito, que es decanta més aviat per l’italià del PSG Marco Verrati.

Qui sí que va celebrar l’acord, en canvi, és Josep Maria Bartomeu. “El fitxatge d’Arda Turan és una gran notícia per al barcelonisme. Cal donar suport al projecte de Luis Enrique”, va tuitejar l’expresident. Des de Sant Cugat del Vallès, on tancava la jornada electoral d’ahir, Bartomeu va afegir que el turc “és un gran reforç de qualitat contrastada que aportarà moltíssim” i va presumir d’haver concedit al tècnic asturià les dues peticions que volia. Bartomeu no creu que aquest fitxatge l’afavoreixi en la carrera electoral, sinó que hi veu beneficis “per al Barça”. “La gestora té atribucions per poder fitxar i ho ha fet molt bé. L’hi vull agrair”, va afegir.

Històries de superació esportiva