28/04/2013

El Bayern descansa amb el Friburg abans del Camp Nou

2 min

BarcelonaExhibició de fons d'armari i missatge de prudència. El Bayern de Munic va tirar de suplents per derrotar ahir el Friburg (1-0) a l'Allianz Arena, en un partit que no va tenir res a veure amb la passió, la intensitat i l'espectacle viscuts contra el Barça dimecres a la Champions. Amb Müller, Lahm i Schweinsteiger a la grada, i una banqueta de luxe amb Neuer, Robben, Ribéry, Alaba, Mario Gómez, Javi Martínez i Dante, el conjunt bavarès va desfer-se per la mínima d'un fluix Friburg que va veure com Baumann, el seu porter, s'empassava una falta lateral picada per Shaqiri al minut 35 per resoldre el matx.

Malgrat el 4-0 de l'anada i la sensació de superioritat demostrada pels bavaresos, Jupp Heynckes va voler reservar les forces dels seus titulars pensant en la tornada al Camp Nou dimecres. El central Boateng, de fet, va ser l'únic titular que va repetir en l'onze. La conseqüència va ser un partit amb poques ocasions. Molt pla. Ni rastre del dinamisme de dimarts, ni de la sensació d'asfixiar el rival quan es perdia la pilota. Les absències van pesar en un Bayern que va trobar els seus moments de màgia quan connectaven Mandzukic i Pizarro en atac.

Ribéry i Mario Gómez

Però va ser especialment quan van saltar al terreny de joc Ribéry i Mario Gómez, a un quart d'hora del final, quan els bavaresos es van activar, assemblant-se a l'equip elèctric i fresc que va esclafar el Barça a la Champions. El davanter alemany, de fet, va estar a punt de fer el segon gol local als 30 segons d'entrar, però el seu cop de cap després d'una centrada des de l'esquerra del lateral Contento va marxar un pèl desviat. Javi Martínez també va disputar uns quants minuts, els últims sis, obligat a jugar per l'amenaça d'expulsió del migcampista Timosch-tschuk, que tenia una targeta groga des del començament.

L'autor del gol de la victòria, Xherdan Shaqiri, va reivindicar el paper dels menys habituals, a l'espera d'una oportunitat: "Tots els jugadors hem d'estar al màxim pel que pugui passar. És important jugar bé tots els partits", va dir després del matx. En la mateixa línia es va expressar el central Van Buyten, que podria acompanyar Dante a l'eix de la defensa. "Tant és qui jugui. En aquest equip no hi ha enveges i tots tenim el mateix objectiu: volem celebrar un títol. El que ens està funcionant aquest any és tenir una plantilla molt àmplia, amb qualitat i molts recursos".

Un equip de rècord

Amb suplents i titulars, aquest Bayern de Munic està completant una temporada magistral. Ahir va assolir els 84 punts, una xifra rècord de la Bundesliga (tres més que el Borussia Dortmund la temporada passada, quan va ser campió amb 81).

A més, els homes de Heynckes van celebrar el seu gol 90, el màxim aconseguit per cap equip alemany en aquests moments de campionat. Tot i tenir sota pals el porter suplent Tom Starke, els bavaresos van poder treure pit, també, d'haver deixat la porteria a zero per vintena vegada aquesta temporada, una altra dada rècord a la lliga alemanya. "Ara esperem arrodonir tota la Champions", va concloure Van Buyten.

stats