21/03/2013

Buscant la mínima per al Mundial de casa

2 min

BarcelonaAvui a Pontevedra poden començar els èxits catalans a la pròxima gran cita de la natació internacional: els Mundials de Barcelona. Per tocar l'aigua de la piscina del Palau Sant Jordi el 19 de juliol i competir contra els millors del món, els nedadors hauran d'assolir la marca mínima per classificar-se i avui (i fins diumenge) tenen l'única oportunitat d'aconseguir-la al Campionat d'Espanya Open Pontevedra 2013, que arrenca a les 10.00 h a la piscina Rias do Sur de Pontevedra. Mireia Belmonte (UCAM CN Fuensanta), Aschwin Wildeboer (CN Sabadell), Juanmi Rando (CN Sant Andreu) i Erika Villaécija (CN Sant Andreu) són els líders de la delegació catalana desplaçada a Galícia, que ha dipositat moltes esperances en una fornada molt potent nascuda el 1994. Les olímpiques Judit Ignacio (CN Sabadell), Marina Garcia (CE Mediterrani) i Clàudia Dasca (CN Sabadell) busquen consolidar el seu creixement amb la mirada posada en Barcelona 2013, una competició que afrontaran en un estat de maduresa molt important després de l'experiència guanyada als Jocs de Londres. L'actual campió d'Europa júnior Albert Puig (CN Terrassa) també arriba amb molta força després de fer el seu debut absolut als Europeus de piscina curta de Chartres (França) del mes de novembre passat. Els balears Melanie Costa i Marc Sánchez també seran protagonistes a la piscina gallega.

Al marge de les possibilitats esportives d'uns i altres, un dels punts més interessants de la competició serà veure l'estat de forma de Mireia Belmonte, que s'entrena a mitges entre Múrcia i Sabadell i que disputarà la seva primera gran prova després dels Jocs. "Sóc la mateixa Mireia de sempre, fa dos mesos que em preparo i vinc a fer el màxim de mínimes possibles. No per demostrar res a ningú, sinó per a mi mateixa", va assegurar ahir la badalonina, que s'ha inscrit en les dues distàncies en què va guanyar la plata a Londres, els 200 m papallona i els 800 m lliures, a més dels 200 m i 400 m estils, i els 400 m i 1.500 m lliures.

Wildeboer i Rando miraran d'aconseguir el temps mínim en les proves d'esquena (50 m, 100 m i 200 m), mentre que Villaécija, que seguirà sent una opció en les proves de fons i mig fons (1.500 m i 800 m), té a l'horitzó els 10 quilòmetres en aigües obertes que se celebraran al Port Olímpic de Barcelona durant els Mundials.

Pel que fa a la generació 94, Marina Garcia serà la referència en les proves de braça (50 m, 100 m i 200 m), Judit Ignacio en les de papallona (100 m i 200 m, on competirà amb Belmonte) i Clàudia Dasca buscarà la mínima en els 400 m estils (la seva prova) i intentarà donar la sorpresa als 1.500 m lliures.

L'egarenc Albert Puig té esperances en tres proves (200 m lliures i 200 m i 400 m estils). La sorpresa la podria donar Antonio Arroyo (CN Atlètic Barceloneta) si aconsegueix rebaixar els seus temps als 800 m i 1500 m lliures.

stats