LLIGA DE CAMPIONS
Misc 18/09/2013

El drama de Casillas s'allarga a Istanbul, on el Madrid goleja

El porter blanc ha de ser substituït al minut 15 per una forta topada amb Sergio Ramos

Natalia Arroyo
3 min
Pepe consolant Iker Casillas en el moment de retirar-se del terreny de joc per lesió. Una topada amb Sergio Ramos als deu minuts va obligar el porter a demanar el canvi.

BarcelonaIker Casillas mirava al cel d'Istanbul, llançant preguntes i buscant respostes. Amb ulls plorosos i negant amb el cap la seva mala sort. Només feia deu minuts que era sobre el terreny de joc quan, en un salt per blocar una pilota, va rebre del seu company Sergio Ramos un involuntari cop de colze a la part alta de la cintura. L'atenció dels fisioterapeutes sobre la gespa de l'estadi del Galatasaray per embenar-li la zona lumbar no va poder impedir que el capità madridista, lesionat, hagués de demanar el canvi un parell de minuts més tard, després d'intentar inútilment seguir jugant tot i el dolor. El debut del Madrid a la Lliga de Campions va ser una golejada contundent contra el Galatasaray (1-6), però la imatge del partit va ser Diego López substituint Iker Casillas al minut 15.

El partit d'ahir era el retorn del madrileny a la titularitat després de 238 dies de mirar-se els partits des de la banqueta, des del 23 de gener, en un partit de Copa del Rei contra el València a Mestalla. Feia una setmana que Carlo Ancelotti havia anunciat en roda de premsa el retorn de Casillas i el madridisme esperava amb ganes que el seu ídol recuperés el protagonisme. Però no esperava que ho tornés a fer envoltat de desgràcia.

El record de la puntada d'Arbeloa

L'últim partit que havia jugat Casillas tampoc el va poder acabar per culpa d'una lesió que, també aleshores, li va provocar un company d'equip sense voler. Llavors va ser Arbeloa qui, en un intent de refusar una pilota a l'àrea, va xutar el braç de Casillas per error i li va trencar la base del primer dit de la mà esquerra. Va haver de passar per quiròfan i va estar dos mesos de baixa. Avui, després de les proves mèdiques pertinents, es coneixerà l'abast exacte de la seva nova lesió.

El canvi de Casillas va deixar el Madrid una mica més tocat del que ja ho estava abans de la lesió del seu porter. El Galatasaray, intens i agressiu, va sortir amb una forta pressió que va causar molts problemes a l'equip d'Ancelotti en els primers compassos de partit. Dos xuts de Felipe Melo i un remat de Yilmaz desviat van estar a punt de significar l'1-0 per als turcs. Però en la primera bona combinació blanca, Di María va connectar amb Isco amb un precís desplaçament de 40 metres que l'andalús va controlar de manera magistral per plantar-se sol davant el porter Muslera i batre'l amb una definició ajustada al pal. Sense fer gran cosa, el Madrid s'avançava i deixava noquejat un Galatasaray que ja no va tornar a ensenyar les urpes. La lesió de Drogba poc abans del descans va acabar de mullar la pólvora dels turcs, pràcticament inofensius al segon temps.

Còmode amb el 0-1 tot i no fer un futbol brillant ni dominador, el Reial Madrid va aprofitar un regal defensiu després d'una errada comesa entre Felipe Melo i Nounken per sentenciar amb el 0-2 de Benzema. Poc després, Cristiano Ronaldo va inaugurar el seu compte golejador caçant una pilota solta a l'àrea petita, i més endavant va fer el 0-4 després d'un llarg contraatac ple de rematades.

El partit va contiuar amb Bale i Illarramendi al camp i sense Isco ni Modric, però encara va haver-hi temps per a tres gols més. Benzema va fer el 0-5 i Umut Bulut va maquillar la derrota a sis minuts del final. Amb tot fet, Cristiano es va inventar un golàs per acabar de destrossar un fluix Galatasaray.