ESPANYOL
Misc 10/07/2013

Comença a rodar l'autèntic projecte de Javier Aguirre

El tècnic mexicà disposa de 40 dies per preparar l'inici de Lliga

i
Natalia Arroyo
3 min
L'entrenador Javier Aguirre comença avui la seva primera pretemporada amb l'Espanyol.

BarcelonaAvui es posa en marxa l'Espanyol 2013/14. L'autèntic Espanyol de Javier Aguirre. Després d'agafar l'equip a mitja temporada per salvar-lo d'un descens que ja el cremava, el tècnic mexicà enceta ara una nova temporada des del començament. I ho farà entre importants canvis en una plantilla que ha perfilat, dins de les possibilitats estructurals del club, al seu gust. Baixes doloroses, fitxatges discrets i sis mesos de bons resultats el curs passat són el context que envolta l'entrenador blanc-i-blau. El llistó obligat és la permanència. El llistó desitjat, Europa.

Una estada diferent

L'equip canvia l'habitual 'stage' a Peralada per la Vall d'Aran

No ho ha decidit Javier Aguirre, però serà un dels primers canvis de la nova pretemporada de l'Espanyol respecte a anys anteriors. L'equip blanc-i-blau començarà els entrenaments a Sant Adrià, on passarà els primers quatre dies entre sessions d'aclimatació, revisions mèdiques i proves físiques. A partir de dilluns 15, la plantilla es desplaçarà a Garòs per fer-hi una estada de nou dies, fins al 24. La Vall d'Aran substituirà Peralada (on fa deu anys que s'instal·la l'equip a l'estiu) com a destí de l' stage periquito. Allà es jugarà el primer amistós contra una selecció de jugadors locals, però serà sobretot la convivència el que permetrà al grup conèixer què vol Javier Aguirre del seu nou Espanyol.

Gira d'amistosos

El Marroc, Algèria, França i Anglaterra seran alguns destins

L'any passat, l'Espanyol pràcticament no es va moure de Catalunya i es va enfrontar al Peralada, l'Olot i el Palamós en pretemporada (a més del Saragossa i el Montpeller). En altres temporades, el club havia programat amistosos a l'estranger. El 2008 es va fer una breu gira per Portugal i Anglaterra, i el 2009 per Itàlia, on va tenir lloc la tràgica mort de Dani Jarque. Enguany, l'entitat ha previst partits en diferents ciutats de l'Àfrica i Europa: el 27 de juliol es jugarà a Casablanca (Marroc) contra el Raja Club Athletic, el 30 a Algèria contra el CS Constantine, el 2 d'agost a Besiers (França) contra el Montpeller HSC, el 7 a Montilivi contra el Girona i el 10 a Londres davant el Tottenham Hotspur. Està previst encara un partit a Trípoli (Líbia) davant l'Al-Ittihad abans d'arrencar la Lliga i un a Vilassar de Mar just després del debut.

Més baixes que altes

Les absències marcaran els primers dies més que les novetats

Manu Lanzarote, Abraham González i Juan Rafael Fuentes són les úniques tres cares noves -deixant al marge els recuperats Thievy i David López, que ja van coincidir amb alguns membres de la plantilla abans de les seves cessions- que tindran els aficionats periquitos aquest estiu. Els blanc-i-blaus necessitaran uns dies per acostumar-se a veure la plantilla sense Verdú, Baena o Cristian Álvarez, habituals des de fa tres anys. Longo, Petrov, Christian Alfonso, Albín i Luna tampoc hi seran.

Començar bé la Lliga

Després de dos anys d'arrencar malament, l'objectiu és no fallar

La temporada passada, l'Espanyol va sumar 1 dels primers 18 punts a la Lliga i això el va fer anar a remolc tot l'any. El curs anterior, només en va fer 6 de 18. El repte d'Aguirre és, com a mínim, igualar l'inici del curs 2010/11, quan l'equip va sumar el 50% dels punts en les primeres sis jornades. Aquest llistó li permetria lluitar pels dos objectius que es marca: tancar la permanència amb tranquil·litat i aspirar a entrar a Europa. L'arrencada de Lliga d'Aguirre amb l'Osasuna a partir del segon any va superar sempre el 50%, com amb l'Atlètic de Madrid. Al Saragossa en va sumar 6 de 18.

Proposta de joc

Les urgències van justificar un estil de futbol pràctic l'any passat

El gran interrogant del nou Espanyol d'Aguirre és com jugarà. Superada la fase de necessitat que va justificar-li un futbol efectiu al contraatac l'any passat, l'afició reclama un estil més atractiu i ofensiu. Sense Verdú, Sergio García sembla aïllat. La tradició avisa d'un Aguirre amb gust per tenir dues referències a dalt i joc per fora, escenari on el ràpid Thievy apunta a protagonista.

stats