20/05/2013

El Dépor s'aferra a Primera i marca els descartats d'Aguirre

2 min

BarcelonaDiuen que de totes les derrotes se n'aprenen coses. Ahir a Riazor Javier Aguirre va certificar que el futbol és un negoci de gols i que el seu Espanyol va estar desafinat en les dues ocasions amb què va obrir les dues parts del partit -Stuani va rematar de cap al travesser al minut 3 i a Sergio García li van treure un xut de sota pals al 47- i va acabar pagant-ho amb una desfeta 2-0 contra un Deportivo que veu possible la permanència a Primera Divisió. A més, el tècnic mexicà va acabar de marcar amb creu alguns dels jugadors amb qui, si segueix a la banqueta periquita, sembla que no comptarà per a la temporada que ve.

Llegit entre línies, Aguirre va insinuar que no pot competir "amb el que tenen" els menys habituals, i la majoria de mirades van centrar-se en Sergio Tejera, titular ahir per exigències del guió. L'ex del Mallorca va ser substituït quan faltava mitja hora, incapaç d'estar a l'altura dels titulars que ahir eren baixa (Forlín i Víctor Sánchez) i que li han pres el lloc durant tot el curs. "El seu rendiment en partit ens serveix per fer els informes per a l'any que ve", va deixar caure el tècnic, enigmàtic.

La fe gallega

Els gallecs, intensos per necessitat i efectius tot i la desesperació, van marcar el ritme del partit, tot i que la resposta periquita va ser sempre agressiva i dinàmica. L'Espanyol, tot i les absències en el seu onze de gala, va plantar cara des del començament. Després de l'ensurt inicial pel pal de Stuani, el Dépor va estirar-se i va començar a rondar la porteria de Cristian Álvarez, encertat en l'un contra un. Va treure el gol de les botes de Pizzi i va estar segur davant Riki, a més de gestionar el temps i la fatiga dels seus companys des de la porteria.

Verdú va fer despertar l'Espanyol a les portes del descans i, empès per aquesta última arribada, va sortir a la represa decidit i amb confiança. Sergio García va acompanyar una cavalcada de Wakaso i va estar a punt de fer el 0-1, però Sílvio va treure el gol de sota pals. La següent acció va ser un obús creuat de Bruno Gama que va clavar-se al lateral de la xarxa periquita.

L'1-0 va fer tirar enrere el Dépor, va obligar l'Espanyol a arriscar i va obrir el matx als contraatacs gallecs. L'esforç visitant, que va intentar la revolució amb Simão i Petrov, va ser estèril i Oliveira, en l'últim sospir, va aprofitar els espais per sentenciar. L'Espanyol diu adéu a Europa i el Dépor s'aferra a Primera.

stats