20/04/2013

Descans i proves per a Munic

3 min

BarcelonaLa Lliga és al sac, però falten nou punts per deixar-la tancada matemàticament. Amb les semifinals de la Champions a l'horitzó i uns perseguidors que amenacen poc a set jornades del final del campionat, la visita del Llevant aquesta nit al Camp Nou (20 h, Canal+ Liga / GolT) fa més nosa que servei. El repte de Tito Vilanova i Jordi Roura serà, justament, invertir aquesta sensació i aprofitar el compromís de Lliga previ a la Champions per preparar el duel contra el Bayern de Munic. I ho faran de dues maneres: amb descans per als futbolistes més fatigats en les últimes setmanes i amb algunes proves tàctiques que poden ser útils per a Munic. L'ampli coixí de 13 punts que té l'equip permet fer experiments sense la pressió d'haver de puntuar sí o sí. A més, el Llevant ha sigut un visitant molt dèbil al Camp Nou en les últimes visites (5-0 l'any passat i 5-1 fa sis temporades). El conjunt de Juan Ignacio Martínez arriba a Barcelona després d'haver rebut nou gols en els dos últims partits i amb només una victòria en els dos últims mesos i mig en Lliga.

Interpretar una alineació

És segur que hi haurà rotacions, i l'estat físic de certs futbolistes determinarà com gestionen les seves energies a tres dies del decisiu partit d'anada de les semifinals europees. "Tenir una setmana neta i llarga, de cap de setmana a cap de setmana, ens oxigena. Els jugadors estan recuperant el to físic", va reconèixer Jordi Roura en roda de premsa. Jordi Alba i Andrés Iniesta van descansar a Saragossa i podrien ser els titulars més contrastats que surtin avui per mirar d'encarrilar el partit. Això donaria descans a Alves i Xavi, que sí que van jugar a la Romareda. Les baixes en defensa, però, limiten el marge de descans del brasiler.

I és que el duel contra el Llevant podria ser una bona ocasió per seguir donant rodatge a la parella de centrals que formen Gerard Piqué i Marc Bartra, que té moltes opcions de ser l'escollida contra el Bayern. Si juguen, però, n'hi haurà que ho interpretaran com una estratègia per amagar l'alternativa, que seria tornar a reciclar Adriano per situar-lo a l'eix de la defensa. En qualsevol cas, els tècnics hauran de triar quatre jugadors de sis disponibles: Alves, Montoya, Bartra, Piqué, Adriano i Alba.

Al mig del camp, Song tornarà a ser el migcentre titular per seguir cuidant el pubis de Sergio Busquets, que arrossega molèsties des de fa gairebé dues setmanes. Al costat del camerunès té molts números de repetir Thiago, que difícilment jugarà a Munic d'inici. Iniesta en el lloc de Xavi sembla la combinació més segura, perquè a Cesc se'l reservarà per jugar de fals 9 en el lloc de Messi, tot i que l'argentí no està del tot descartat per enfrontar-se al conjunt granota.

Les travesses en atac també miren cap al duel contra el Bayern: Villa, Alexis, Pedro i Tello són els quatre aspirants a acompanyar Leo Messi a l'Allianz Arena. L'asturià és qui més pateix per recuperar-se de l'esforç a tres dies d'un gran partit, però no va desgastar-se a Saragossa. Alexis i Tello semblen frescos, però precisament per això poden ser les millors alternatives a la Champions. Pedro, tocat muscularment, és qui menys probabilitats té de jugar avui.

Al bàndol granota, les combinacions són més senzilles: el tècnic del Llevant va avisar que farà canvis després de la golejada rebuda contra el Deportivo (0-4) i va deixar fora de la llista Juanlu, Karampelas, Lell i Dudka, mentre que Iborra es perd el partit per sanció.

stats