Misc 16/08/2013

Dongou i Bagnack, talent diferent per arrodonir l'estil

Els camerunesos són la joia del planter i agraden molt a Martino

i
Natalia Arroyo
2 min
Franck Bagnack va tornar a completar ahir una sessió d'entrenament a les ordres de Tata Martino amb el primer equip del Barça.

BarcelonaJean Marie Dongou i Macky Franck Bagnack van ser els dos joves escollits per Tata Martino per acompanyar el primer equip durant la gira asiàtica de pretemporada. Els dos juvenils camerunesos van cridar l'atenció del tècnic argentí, que els veu característiques diferents de la resta de jugadors del planter per complementar la plantilla blaugrana. Tenen tot just 18 anys i al club s'afanyen a deixar clar que el seu lloc és el Barça B. Que ningú esperi aparicions estel·lars abans d'hora. Dongou i Bagnack són dues de les peces més prometedores de La Masia i el club els vol protegir, oferint-los la millor escala per acabar al Camp Nou madurs.

Arribats de la mà d'Eto'o

L'acord que Joan Laporta va signar l'any 2007 amb la Fundació Samuel Eto'o va portar al Barça una bona tongada de futbolistes joves del Camerun. Alguns ja han sigut descartats, com Etock i Ella, però a part de Dongou i Bagnack altres talents estan meravellant en les categories inferiors, com són els casos dels migcampistes de 17 anys Wilfred Kaptoum i Lionel Enguene, i el porter Fabrice Ondoa, de 18.

Sense Gerard Deulofeu ni Rafinha, cedits a l'Everton i el Celta respectivament, aquest s'espera que sigui l'any de la consolidació de Dongou al filial blaugrana. Un any de gols i errors per aprendre. Un any a l'espera d'alguna sanció o lesió que l'inclogui en alguna convocatòria al Camp Nou. La temporada passada va acumular 1.529 minuts a Segona Divisió amb el B, on va participar en 31 partits i va marcar cinc gols. El curs anterior va aparèixer en 12 ocasions per rodar-se 129 minuts i celebrar dos gols. El cos del punta camerunès està fent-se adult, guanyant múscul i potència per fer-se encara més fort a l'àrea, la seva zona d'influència. Té olfacte i actitud, però encara no prou maduresa per assumir el pes que hauria de començar a tenir a l'equip. Aquesta serà la seva gran assignatura amb Eusebio. De moment, però, Martino ja li destaca que sigui "un davanter diferent de Messi", un matís "molt bo per al Barça" perquè li dóna "una alternativa de característiques noves a les que donen Messi o Cesc com a 9 ". Va fer dos gols a Oslo contra el Valerenga, va marcar el 8-0 contra el Santos al Gamper i va tancar els partits a Malàisia i Tailàndia.

El futur de Bartra

L'altre fitxatge de Martino en el primer mes de treball és Bagnack, que fins i tot va ser titular a Bangkok, on va cometre el penal de l'únic gol tailandès. El nou entrenador, de fet, estava encantat que hagués comès l'errada perquè l'ajudarà "a entendre que de vegades a l'àrea cal acompanyar el davanter en lloc de tallar-li la carrera". A més, Martino va confessar que li agrada la contundència i planta del central i creu "que té condicions". "Necessita treballar més amb la primera plantilla. A mesura que tingui més confiança, creixeran les seves possibilitats", és la seva recepta per integrar-lo.

Bagnack va debutar amb el Barça B al setembre a Guadalajara, on va jugar 15 minuts. Eusebio el considera "un defensa ràpid, dinàmic i agressiu" i intentarà oferir-li més continuïtat aquest any. El futur de Marc Bartra i de si es fitxa o no un central condicionarà les seves aparicions amb els grans.

stats