ESPANYOL
Misc 15/09/2013

D'un empat urgent a un inici esperançador

Des del debut a Granada, Javier Aguirre ha reforçat l'autoestima d'un vestidor renovat

i
Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaUn context desesperat fa nou mesos i mig. I, ara, un context ple d'ambició després de tres jornades invictes. No s'assemblen en res l'Espanyol que, l'any passat, va saltar a la gespa del Nuevo Los Cármenes buscant punts a la desesperada per sortir del descens i l'actual equip, que, amb cinc punts, ocupa una zona còmoda de la classificació i afronta el duel contra el Granada aquest migdia (12 h, Canal+Liga / GolT) sentint-se favorit.

En nou mesos, Javier Aguirre ha fet pujar com l'escuma l'autoestima d'un vestidor que ha renovat per ajustar-lo al nou projecte blanc-i-blau, econòmicament humil i esportivament competitiu. "Ara tenim més conceptes tàctics per lluitar per la victòria, tenir la pilota i jugar els nostres trumfos. [En la primera visita] havíem fet només un entrenament i mig i ara hi ha un coneixement mutu més gran. Hi anem en altres condicions, l'equip està fort anímicament i estem ben col·locats. Arribem al xoc amb una altra perspectiva", va analitzar ahir el tècnic mexicà. "Llavors era important tapar el forat. Avui no, l'important és seguir creixent. És bo sumar en camp rival. A Vigo [davant el Celta en la primera jornada] vam sortir una mica adormits i no pot tornar a passar", va afegir.

No perdre o guanyar

En el temps que separa el 0-0 del desembre passat i la visita d'avui, Javier Aguirre acumula 28 partits de Lliga, amb un balanç de deu victòries, deu empats i vuit derrotes. Però sis de les ensopegades van acumular-se en les últimes set jornades de Lliga, quan l'equip ja havia segellat la permanència. Després del desgast anímic d'assolir la salvació en temps rècord, l'equip es va deixar anar. 35 gols a favor i 33 en contra (34 i 23 si descomptem aquelles últimes jornades de desconnexió) és l'altra estadística que reflecteix la fiabilitat del nou Espanyol de l'entrenador mexicà.

Héctor Moreno, baixa

Per al partit d'avui, Aguirre ha deixat fora el central Héctor Moreno per decisió tècnica, després que l'internacional mexicà jugués dos partits amb la seva selecció aquesta setmana. També està descartat Clerc, i segueixen fora Capdevila -tot i estar recuperat ja de les molèsties musculars- i Mattioni -amb una sobrecàrrega als isquiotibials-. El colombià Jhon Córdoba, que va aterrar dijous a Barcelona, no viatjarà a Granada.

Les novetats de la llista de convocats són el migcampista Álex Fernández i l'extrem romanès Gabriel Torje. A més, Aguirre va confirmar ahir que podrà comptar amb el porter Kiko Casilla, que s'ha recuperat a temps de l'esquinç acromioclavicular que tenia a l'espatlla dreta i apunta a titular.

stats