FUTBOL - COPA CONFEDERACIONS
Misc 30/06/2013

Espanya i el Brasil afronten la final desitjada a Maracanã

Els locals s'aferren a Neymar per discutir l'hegemonia a 'la roja'

i
Natalia Arroyo
2 min
La selecció espanyola busca a Rio de Janeiro l'únic trofeu que li falta a les vitrines, la Copa Confederacions.

BarcelonaLa final de la Copa Confederacions que somiava la FIFA es disputarà aquesta matinada a partir de les 00.00 h (Telecinco). El Brasil, amfitrió del torneig, s'enfrontarà a la selecció espanyola a l'estadi de Maracanã, en un duel que servirà per mesurar les forces de dues de les seleccions cridades a marcar el ritme del futbol internacional de cara al Mundial 2014, que tornarà a trepitjar terres brasileres. Els locals volen seguir il·lusionant una afició que, amb el pas dels partits, ha guanyat fe en el seu irregular equip.

Espanya, favorita

Els èxits de la roja en els últims anys, però, la situen com a favorita contra la selecció que acumula més títols de la història del futbol. I és que la pentacampiona del món busca justament trencar l'hegemonia del combinat espanyol, que vol l'únic trofeu que no té a les seves vitrines després d'encadenar dues Eurocopes i un Mundial.

Serà la final de Neymar i Iniesta, dos dels sis candidats a la Pilota d'Or del torneig, juntament amb Paulinho, Sergio Ramos, Pirlo i Luis Suárez. Serà la final del joc col·lectiu de la selecció espanyola i aquesta barreja estranya de la canarinha entre la màgia individual de sempre i un futbol més pràctic que estètic.

"No sóc l'únic que desitjava una final contra Espanya -va confessar Neymar divendres-. Tenim l'oportunitat de jugar contra la millor selecció del món, l'actual campiona. Sentim respecte i admiració, però intentarem imposar el nostre futbol", deia el blaugrana. Mentre repassava el llarg palmarès del seu rival, Vicente del Bosque afegia que l'objectiu d'aquesta nit serà "crear espectacle i donar bona publicitat del futbol" i reconeixia que jugar contra el Brasil en un estadi tan mític com Maracanã "és un somni".

De fet, per trobar l'últim -i únic- enfrontament entre el Brasil i Espanya en aquest escenari cal remuntar-se 63 anys, quan la Seleção va golejar 6-1 la roja al Mundial del 50. En total són vuit els duels que les dues seleccions han disputat, amb un balanç de quatre victòries del Brasil, dues d'Espanya i dos empats.

L'ensurt de semifinals, un avís

Per al partit d'avui, tant Del Bosque com Felipe Scolari tindran a disposició tots els seus futbolistes, tot i que l'espanyol haurà d'esperar fins a última hora per confirmar si Cesc, amb molèsties físiques, està al 100% per ser titular en lloc de Silva, poc encertat a les semifinals. I és que la roja ha pres nota del partit de dijous, en què va haver de patir fins al setè llançament de la tanda de penals per eliminar Itàlia, i podria presentar canvis a l'onze. Piqué i Sergio Ramos, que van entrenar-se al marge després del partit, podran jugar.

"El futbol té un paper positiu"

La final d'aquesta nit serà la cloenda perfecta d'una Copa Confederacions que el president de la FIFA, Joseph Blatter, va valorar com el torneig "de més qualitat" de totes les edicions disputades fins ara.

"S'ha jugat en una situació de malestar social, però crec que el futbol ha tingut un paper positiu aquí al Brasil -va comentar-. Entenc el malestar de la gent, però el futbol uneix. Estem contents de poder tornar l'any que ve per jugar-hi el Mundial", va concloure Blatter.

stats