Misc 07/09/2013

Espanya tomba el mur finlandès i és més líder

Jordi Alba i Negredo marquen i fan bo l'empat inesperat de França a Geòrgia

Natalia Arroyo

En un partit gris i ensopit, la selecció espanyola va aconseguir ahir el triomf contra una defensiva Finlàndia (0-2), gràcies als gols de Jordi Alba i Álvaro Negredo, que, afegits a l'imprevisible ensopegada de França davant Geòrgia a Tbilissi (0-0), permeten al combinat de Del Bosque posar un peu i mig al Mundial del Brasil. Després de la sisena jornada de la fase de classificació, la roja es consolida com a líder del Grup I amb 14 punts quan falten dos partits, mentre que la selecció bleu és segona amb 11. Espanya ha de jugar a casa encara contra Bielorússia l'11 d'octubre i contra Geòrgia el 15. A la selecció de Deschamps l'esperen els bielorussos a Gomel i rep Finlàndia.

Amb Iker Casillas sota pals -tot i que semblava que havia de ser el torn de Víctor Valdés per la suplència del madridista al seu equip- i cinc blaugranes titulars (Jordi Alba, Xavi, Iniesta, Cesc i Pedro), Espanya va sortir decidida a resoldre el seu bitllet per al Mundial contra una Finlàndia replegada al darrere, pendent de sorprendre amb la mobilitat de Pukki en punta.

El primer avís va ser local, però la centrada de Ring la va treure Ramos abans que Pukki pogués rematar. Això va fer reaccionar el combinat espanyol, que va aprofitar el dolç moment de forma de Cesc -situat a la dreta de l'atac espanyol però amb molta llibertat- per obrir el marcador. El d'Arenys va assistir Jordi Alba, que va trepitjar àrea des de l'esquerra per batre el porter finlandès.

Trencada la muralla local, Espanya es va limitar a controlar el partit, amb una possessió segura i no sempre gaire profunda. El problema visitant va ser un marcador que no va poder ampliar-se tot i les ocasions d'Iniesta i Mario Suárez amb xuts llunyans abans del descans. El revulsiu a la represa de Navas, que va enviar Cesc uns minuts a la posició de fals 9 , tampoc va desencallar el monòleg poc agressiu de la roja , que tremolava amb un curt 0-1.

L'entrada de Negredo va intentar fer més directe el joc espanyol i, en la primera combinació de l'actual davanter del City amb Xavi, va arribar una bona ocasió que va salvar al límit Pasanen. Això va animar Espanya, que va veure el 0-2 ben a prop. Tot i així, va haver d'esperar-se al minut 86 perquè l'ex del Sevilla rematés una assistència de Navas per sentenciar.