Futbol - Lliga Iberdrola
Misc 06/01/2019

L'Espanyol se li ennuega al Barça el dia de Reis

Les blaugranes fallen un penal al minut 70 i es distancien a tres punts de l'Atlètic

Natalia Arroyo
Mariajo Pons blocant la pilota davant d'Alexia Putellas

BarcelonaLa mossegada amb premi ha sigut per a l'Espanyol, que, com qui troba el rei al tortell, s'ha endut un punt valuosíssim en el derbi disputat aquest dia de Reis a Sant Joan Despí. En canvi, la fava li ha tocat al Barça, que amb el 0-0 deixa escapar dos punts que el distancien a tres de l'Atlètic de Madrid, que dissabte havia guanyat per 3-0 l'Athletic Club. A més, el Llevant, que ha derrotat 0-1 el Fundación a Albacete, se'ls acosta a tres punts.

La por de veure les matalasseres allunyar-se a la classificació i sentir l'alè de les granotes ha afegit nervis als minuts finals d'un derbi intens i emocionant. Al minut 70, Vicky Losada ha tingut a les botes el gol de la victòria, però el seu penal ha anat al pal. L'àrbitre havia castigat l'Espanyol per mans d'Inés Juan dins de l'àrea.

Sortir viu del llançament des dels onze metres ha acabat de donar energia a l'Espanyol per defensar-se amb més ungles i més dents. L'exercici de resistència blanc-i-blava ha sigut majúscul, i les jugadores s'han aferrat a un empat que les mantindrà tres punts per sobre del descens. La victòria de l'Sporting de Huelva davant del Sevilla marca en 13 els punts de salvació i les periquites en sumen ara 16.

L'entrada de Mariona Caldentey i Kheira Hamraoui ha afegit dinamisme al carril central i ha acabat de desbocar Aitana Bonmatí per la dreta. L'Espanyol havia de treure pilotes de l'àrea i quan Fran Sánchez ha arriscat amb dues extrems per fer de laterals (Candela Andújar i Andressa Alves), la càrrega encara ha sigut més gran. Però l'equip de Joan Bacardit, que ha vist com Mariajo Pons salvava un últim remat d'Alexia Putellas (en el rebot, Mariona Caldentey ha enviat un xut al pal), fins i tot hauria pogut endur-se el triomf si Ainhoa Marín, al minut 87, no hagués definit pel centre el seu un contra un amb Sandra Paños.

Al final, el 0-0 satisfà molt l'Espanyol i trenca la bona ratxa amb què el Barça havia tancat el 2018.