Publicitat
Publicitat

LLIGA

Fórmules perquè el camp de l'Espanyol no sigui un fortí a mitges

El club adapta ofertes per millorar l'entrada a l'estadi

Omplir Cornellà-El Prat o que no es buidi. O totes dues coses en paral·lel. L'Espanyol analitza des de fa mesos una dura realitat: té una mitjana d'espectadors que representa només el 50% de l'aforament de l'estadi. És una tendència que ja s'arrossega des del curs 2012-2013 i que ara s'ha accentuat. Després de sis partits com a local, l'entrada a Cornellà-El Prat és de 20.364 espectadors (600 menys que l'any passat, quan la mitjana era de 20.950). El més delicat és que en quatre d'aquestes cites a casa la xifra ha baixat del llindar dels 20.000. I això no és el fortí que voldria Javier Aguirre.

El club intenta frenar la davallada amb promocions comercials (es venen entrades a preus especials en plataformes com Letsbonus, Groupon i Atrápalo), accions estratègiques per a turistes i noves fórmules (avui, contra el Sevilla, l'Espanyol ha preparat el pack família, uns descomptes per aprofitar l'horari de migdia), però segueix topant amb la dificultat de mobilitzar la massa periquita cada cap de setmana.

Els problemes d'accessibilitat -malgrat que s'han activat els plans de millora exigits per l'Espanyol-, la inestabilitat horària (l'equip ha jugat en sis franges diferents i dos dies entre setmana) i un futbol més pràctic que estètic són factors que condicionen les dades.

Tampoc hi ajuda haver perdut 3.000 socis. L'última xifra oficial és del setembre, quan n'hi havia 26.879, un fet que "preocupa" el president Joan Collet malgrat els esforços econòmics que fa l'entitat per no apujar els preus i oferir facilitats de pagament. El repte continua sent engrescar nous espectadors, aprofitant la visita de clubs amb cartell (la millor entrada ha sigut amb l'Atlètic de Madrid) i amb afició consolidada a Barcelona (l'últim exemple, el Betis). Avui, sobre la gespa, l'equip d'Aguirre intentarà ajudar a fer afició amb una bona actuació que el catapulti en la classificació. Ho veurà un estadi mig buit. O mig ple.

Sergio García i Javi López, les novetats

L'Espanyol rep aquest migdia (12 hores, Canal+ Liga i GolT) el Sevilla. "Estem en una situació de risc", avisa Javier Aguirre, que recupera Sergio García i Javi López. David López, per sanció, i Cristian Stuani, convocat amb la selecció de l'Uruguai, són les principals absències de l'equip blanc-i-blau. "És un partit fonamental per a les nostres aspiracions. És decisiu i, encara que és aviat, no podem endarrerir-nos més. Hem de jugar bé, generar ocasions i materialitzar-les", assegura el tècnic.