Misc 30/09/2013

Un Getafe més precís treu premi de l'espessor de l'Espanyol

Dos gols de Colunga desencallen un partit gris i buiden Cornellà

Natalia Arroyo
El capità de l'Espanyol Sergio García, desesperat després de fallar una ocasió durant la segona part.

Cornellà de LlobregatEls equips d'Aguirre viuen al límit i fan de la intensitat el seu motor. Quan l'energia baixa o ha de moure unes cames més pesants que altres dies, la maquinària es bloqueja. Com si li faltés benzina. O com si hagués omplert el dipòsit amb la càrrega equivocada. No li va faltar passió ni entrega a l'Espanyol ahir, però sí precisió, oxigen, després d'una setmana amb tres partits. Va tenir ocasions. Va mantenir l'ordre i la implicació. Però no va ser tan fort com altres dies i ho va pagar amb una derrota 0-2 davant el Getafe. Dos gols de Colunga al segon temps van enviar els tres punts a Madrid i van buidar Cornellà-El Prat abans d'hora.

Tot i els esforços de fer rotacions per mirar de tenir l'equip fresc, l'Espanyol no va poder evitar jugar amb una marxa menys que altres dies. I, sense tantes revolucions, va mossegar menys. La seva pressió va ser generosa, com sempre, però menys agressiva, i això va permetre al Getafe trobar combinacions interiors o sentir-se poc angoixat en defensa per construir una ràpida transició.

Primer temps igualat

Els dos equips van repartir-se les ocasions i els mèrits de sumar en els primers 45 minuts. En algunes fases del partit, va ser l'Espanyol qui més a prop va estar de batre Moyà, però els remats de Colotto i Stuani de cap i les conduccions de Sergio García van morir sense èxit. A l'altra banda, Kiko Casilla havia d'exhibir el seu coratge per mantenir la porteria a zero. El porter periquito va evitar que Colunga marqués aguantant amb seguretat un un contra un claríssim al començament de partit. I, ja ben entrada la segona meitat, va salvar un xut fort de Pedro León dins l'àrea. Eren els primers avisos d'un Getafe que anava a més.

Amb l'entrada del ràpid Torje per Simão, Aguirre va intentar accelerar el joc del seu equip, que començava a ensopir-se i a distreure's amb protestes a l'àrbitre. Però la resposta va ser contrària i, en un moviment vertical, Colunga va plantar-se sol davant Casilla i el va batre per baix per fer el 0-1.

El gol va deixar tocat l'Espanyol, que va intentar tirar d'orgull per empatar, però va topar contra la seva espessor i la confiança del Getafe. Les accions d'estratègia van fer creure en l'1-1 fins que Colunga va sentenciar al minut 90.