CICLISME - LA VUELTA
Misc 14/09/2013

Horner es vesteix de vermell i Purito somia ser al podi

i
Natalia Arroyo
2 min

Barcelona.L'Alto del Naranco, port de segona categoria a tocar d'Oviedo, havia de ser un final d'etapa discret l'endemà de pujar al dur Peña Cabarga i un dia abans d'afrontar el salvatge Angliru. No era, ni de bon tros, l'arribada en altura més destacada del tram final de la Vuelta a Espanya, però pot acabar sent una de les ascensions més decisives. Les últimes rampes de la 19a etapa, de 181 quilòmetres, van provocar un canvi de líder a la general i obren la batalla pel podi al duríssim Angliru avui (16 h, La 1), penúltima etapa abans d'arribar a Madrid.

Purito se la juga

Es va resoldre tot en un últim quilòmetre boig. Després que el seu Katiuixa tensés el ritme per mirar d'aconseguir un altre triomf d'etapa, Joaquim Rodríguez va fer un atac que no va trobar resposta entre els favorits. Eren pocs metres, però el català va tenir les forces que li havien faltat en dies anteriors per travessar la meta en solitari i esgarrapar 24 segons (14 d'avantatge i 10 de bonificació) a Alejandro Valverde, el seu gran rival per ocupar el tercer lloc del podi a Madrid.

"He sentit que havia de jugar-me-la, que avui era el dia després de com havia treballat l'equip -va confessar el català-. L'Angliru serà molt complicat, són rampes molt llargues, però crec que podem somiar". Purito és encara a 51 segons de Valverde, tercer, a 1 minut i 54 segons del segon, Nibali, i a 1:57 del líder, Chris Horner.

El nord-americà, de fet, va ser qui més es va beneficiar de la lleugera duresa de l'Alto del Naranco. Horner, que va entrar cinquè, va poder retallar sis segons a Vincenzo Nibali que li van permetre prendre-li el lideratge de la general. L'italià, clavat en els últims metres, no va poder defensar els tres segons d'avantatge amb què havia començat l'etapa i va perdre el mallot vermell dues jornades abans del final.

"Era una pujada molt tàctica"

"No esperava posar-me líder avui -va admetre Horner a la meta-. Ha sigut una gran sorpresa perquè la pujada era molt tàctica, però no gaire dura". El corredor de RadioShack té ara la missió de mantenir el mallot a l'Angliru, un port que s'ajusta a les característiques que li agraden, "amb trams molt empinats i durs", però que no coneix. "L'estudiaré aquesta nit perquè no em sorprengui", va explicar.

Alejandro Valverde, que haurà de resistir la pressió de Purito per mantenir el podi, va treure importància al fet que Horner desconegui com és l'Angliru, perquè creu que és un port "que cal pujar cadascú al seu ritme i anar fent en solitari". De tota manera, veu el nord-americà com el gran favorit a endur-se el triomf a la Vuelta. "Horner és qui està més fort", va sentenciar.

stats