Misc 01/09/2013

L'Espanyol i el Betis, dos 'locals' a Cornellà-El Prat

Els andalusos rebran el suport de centenars de verd-i-blancs

i
Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaCatalunya és força bètica. Amb més de 25.000 seguidors (0,4% de la població), el Betis és el cinquè equip més estimat a Primera per darrere del Barça (63,9%), el Madrid (9,6%), l'Espanyol (2,2%) i l'Athletic (0,5%), segons el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura de Catalunya del 2010. Aquesta tarda (17 h, Canal+ Liga / GolT), Cornellà-El Prat serà una mica verd-i-blanc per la presència d'un miler d'aficionats andalusos -situats més enllà de la zona visitant de l'estadi, on s'esperen vendre unes 600 entrades segons les estimacions de l'Espanyol- que busquen començar a puntuar a la Lliga contra un equip blanc-i-blau eufòric després d'un empat i un triomf.

"Són dos o tres cops l'any que podem gaudir del nostre Betis en directe i intentem que sigui una festa", reconeix Manuel Cabello, vicepresident de la Penya Bètica de Sant Boi de Llobregat. "Fa més de 40 anys que visc a Catalunya i he vist un Espanyol-Betis a Sarrià, Montjuïc i Cornellà-El Prat".

Sarrià, un petit Benito Villamarín

No és l'únic. Andrés Pérez fa 44 anys que viu la passió d'uns colors a més de 1.000 quilòmetres de Sevilla. "Sarrià era el Benito Villamarín en petit -recorda-. Se'm posa la pell de gallina de pensar en l'ambient que sempre vivim amb el Betis aquí. El meu fill és català, com la seva mare, i té sang verd-i-blanca. Fins i tot porta tatuat l'escut", explica, orgullós, el president de la Penya Cultural Bètica d'Olesa de Montserrat, punt de reunió ahir dels principals directius del Betis (Miguel Guillén, Rafael Gordillo, José Antonio Bosch i Fernando Criado), que van inaugurar oficialment una de les noves seus del club entre més d'un centenar de bètics. De les 54 penyes que el Betis té fora d'Andalusia a Espanya, 23 són catalanes.

Juan Roldán era el fundador de la penya de Castelldefels, que es va desfer l'any passat per problemes econòmics, però que prepara un autocar amb una cinquantena d'aficionats per anar al partit. "Intentarem donar color a l'estadi, animar molt, cantar i passar-ho bé -diu-. Tenim aquesta alegria andalusa que fa que el Betis caigui simpàtic arreu".

Tot i sentir-se com a casa, el Betis ha perdut en les últimes tres visites a Barcelona i, a més, s'ha quedat sense marcar. Necessitat de punts després de punxar en les dues primeres jornades, però animat pel 6-0 davant el Jablonec txec a l'Europa League, Pepe Mel afronta el xoc sense el golejador Rubén Castro, afectat d'una ciàtica. L'Espanyol, d'altra banda, no podrà comptar amb Capdevila, que segueix amb molèsties als isquiotibials.

Verdú i Chica tornen a casa

Per a qui serà un partit especialment emotiu serà per a Joan Verdú i Javi Chica. El migcampista es retrobarà amb l'afició periquita després de deixar el club a l'estiu, i el lateral viurà el seu tercer Espanyol-Betis després de marxar el 2011.

Allotjats prop de l'aeroport, els jugadors bètics ja sentien l'alè de la seva gent des de l'aterratge. "Encara que no vulguis assabentar-te d'on té l'hotel el Betis, l'acabes trobant segur. Sempre hi ha moltíssima gent amb banderes i samarretes", afirma Maria Jesús Gómez, tresorera de la Penya Bètica de Badia del Vallès. Avui no serà una excepció.

stats