Misc 26/01/2014

L'Espanyol iguala la batalla de València i roba dos punts als xe

Els periquitos salven l'empat en un duel distret que inicien amb gol

Natalia Arroyo

BarcelonaEn la llarga agonia que és la Lliga fins a confirmar la permanència matemàtica, el punt sumat ahir per l'Espanyol a Mestalla mereix un brindis serè i orgullós. Després d'un partit molt madur i igualat, l'equip periquito va saber resistir a uns últims vint minuts de setge desesperat -i inofensiu- del València per sumar un bon empat a dos gols que li permet mantenir-se davant dels xe en la classificació i seguir en la zona tranquil·la de la taula. La prudent calculadora periquita segueix sumant mirant la distància sobre el descens i, per això, robar dos punts a un rival que conviu amb tu, malgrat tenir objectius i projecte més ambiciosos, és un èxit. Un d'aquells petits èxits que l'Espanyol ha de celebrar mentre duri el compte enrere fins al llindar simbòlic dels 42 punts.

El 2-2 va ser just, però el partit va començar amb agilitat, boig fins i tot, i amb un golàs de Jhon Córdoba al minut 3. El colombià, habilitat d'esperó per Sergio García, va obrir el marcador després de treure's de la màniga un xut potent i col·locat que va sorprendre Diego Alves.

Jugada confusa, gol legal

Però el 0-1 va trobar resposta local ben aviat, i en la següent acció Alcácer va fer l'1-1 en una acció protestada pels blanc-i-blaus per fora de joc. El davanter xe va trobar-se una pilota al punt de penal després d'una centrada a l'olla de Banega que Jonas va semblar tocar i va batre Kiko Casilla, sense marge de reacció. L'intent de control de Jonas va confondre la defensa periquita, que reclamava una posició il·legal d'Alcácer, que no va existir perquè el brasiler no va impactar amb la pilota.

El partit es va alentir una mica després dels dos gols. L'Espanyol i el València van repartir-se estones de control, amb pilota i sense. Després d'un córner, però, Jonas va tornar a moure el marcador, en rematar de cap una centrada des de la cantonada que va donar avantatge als valencians al minut 32. L'Espanyol va empatar a les portes del descans per mediació de Sergio García, que va transformar un penal comès per Matthieu sobre Jhon Córdoba.

El 2-2 va mantenir el partit igualat i obert durant tot el segon temps. Xuts alts de Sergio García i Alcácer van fregar un tercer gol, que Víctor Sánchez i Jhon Córdoba van tenir a les botes. El migcampista va veure com Guardado li prenia la cartera quan carregava la cama a dins se l'àrea i al colombià se li va escapar un xut ras fregant el pal després d'una carrera potent amb Ricardo Costa.

Al final i a la desesperada, el València va tancar al seu camp un Espanyol fatigat i sense opció de contraatac, però el setge local va ser inofensiu. Els xe no van trobar cap escletxa clara per inquietar un Kiko Casilla que va mantenir-se segur i va confirmar un distret 2-2.