11/02/2013

L'Espanyol més madur goleja a la Catedral i allarga la ratxa

BarcelonaHi ha punts i punts. Hi ha camps i camps. I una victòria a San Mamés quan és, a més, l'última visita a l'històric estadi de Bilbao (a partir de la temporada que ve, l'Athletic jugarà en un nou estadi), té un significat especial. És un cop d'autoritat. Un resultat que apuja l'autoestima. L'Espanyol va resoldre amb un contundent 0-4 el seu partit contra l'Athletic i ho va fer tirant d'efectivitat, disciplina i entrega. L'equip de Javier Aguirre segueix escalant posicions i, amb 28, s'acosta a la xifra màgica de 42 punts i deixa el descens a vuit punts. La ratxa de resultats dels blanc-i-blaus és espectacular: a les ordres del mexicà només ha perdut un dels últims deu partits.

Kiko Casilla, decisiu

Pragmàtic, l'Espanyol va tirar de contraatac per destrossar un Athletic innocent, descol·locat amb la lesió de Muniaín en la primera acció del partit i amb la falta de punteria que va evidenciar en els primers vint minuts. Els bascos, poderosos en el desplegament, van arraconar els catalans a la seva àrea i van posar a prova Kiko Casilla, el millor dels periquitos. El porter blanc-i-blau va haver de salvar l'equip quan el marcador encara era de 0-0, i va aturar un mà a mà de Susaeta, una rematada d'Aurtenetxe després d'una falta lateral i un xut de De Marcos. Les aproximacions de l'Athletic, però, van quedar-se sense premi i va ser Héctor Moreno, després d'una falta que Simão va picar amb precisió, qui va obrir el marcador amb un potent cop de cap. El gol va donar solidesa al pla d'Aguirre i va deixar tocat l'Athletic. Molt tocat.

Dos gols consecutius

Obligat a seguir portant la iniciativa per remuntar, l'Athletic, desanimat, va anar despullant-se a mesura que passaven els minuts. En paral·lel, l'Espanyol s'anava sentint cada cop més còmode, sobri en defensa i amb les idees molt clares en atac. Sergio García era la referència ofensiva, i la connexió amb Verdú i la consistència de Stuani per la dreta eren arguments prou sòlids per vèncer. En dos minuts consecutius, els d'Aguirre van sentenciar. Primer Víctor Sánchez, després d'una bona paret a la frontal de l'àrea, va anticipar-se a Gorka per fer el 0-2 a porteria buida. Un minut més tard, Stuani va rematar a gol una centrada mil·limètrica de Víctor Álvarez per tancar el matx.

A quinze minuts del final, un penal comès per Laporte sobre Víctor Álvarez el va aprofitar Verdú per marcar, tot i que Gorka li va aturar el primer xut. L'Espanyol, eufòric, va permetre's el luxe de fer alguna filigrana al tram final i va poder celebrar sota la pluja la segona victòria a domicili de la temporada.