16/02/2013

L'Espanyol multa Wakaso i Aguirre l'aparta del grup

2 min
L'Espanyol multa Wakaso i Aguirre l'aparta del grup

Barcelona.Mubarak Wakaso va arribar ahir a Barcelona després de dies de silenci. El migcampista ghanès, que va completar la seva participació a la Copa d'Àfrica dissabte a la tarda, després de perdre la final de consolació contra Mali (3-1), havia de reincoporar-se a la disciplina blanc-i-blava a principis de setmana, però no va aparèixer a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià de Besòs fins ahir a primera hora del matí. Aquest retard injustificat i enigmàtic ha portat l'Espanyol a sancionar-lo econòmicament, seguint amb el codi disciplinari de l'entitat. A més, Javier Aguirre va decidir apartar Wakaso del grup i fer-lo entrenar en solitari al costat d'un preparador físic.

El tècnic, acompanyat del director esportiu de l'entitat, Óscar Perarnau, va reunir-se amb el futbolista perquè expliqués els motius del seu retard, tot i que la postura del club i l'entrenador es mantindrà rígida i severa. La intenció del club i del mexicà és allargar el càstig fins que consideri que el retorn del futbolista no trencarà l'harmonia d'un grup que cada dia se sent més fort i unit. "És molt difícil trobar un bloc més compacte que aquest, és la nostra grandesa -va descriure ahir Joan Capdevila en roda de premsa-. Fins i tot els que no juguen posen bona cara. Aquí no hi ha líders, tots tirem junts. En pocs equips he vist aquesta actitud i el compromís ajuda molt". El lateral esquerre va intentar restar importància a la situació del seu company, però la sanció a l'africà altera la normalitat d'un equip que, justament en la seva absència, ha sigut capaç de recuperar l'autoestima i redreçar el rumb.

Tot i la millora de les últimes setmanes i ocupar una posició còmoda i relativament allunyada del descens, l'Espanyol encara no s'atreveix a mirar a Europa perquè encara té clar que el seu objectiu és la permanència. "No podem caure en l'error de pensar que tot està fet", va demanar Capdevila, que va afegir que si l'equip "aixeca el peu de l'accelerador", qualsevol rival li "passarà per damunt".

Baena, pràcticament descartat

L'Espanyol va entrenar-se ahir en una sessió que tampoc va poder completar Raúl Baena, que arrossega una lumbàlgia des de fa setmanes. El migcampista, que va fer-se unes proves per avaluar exactament la lesió, és dubte seriós per jugar demà contra el Betis i està pràcticament descartat. La seva baixa serà especialment delicada perquè Aguirre té Juan Forlín sancionat i haurà d'improvisar una parella per a Víctor Sánchez al doble pivot.

stats