L'Espanyol recupera les dents i mossega l'Atlètic

Els periquitos trenquen la ratxa de derrotes i deixen els matalassers sense rècord ni imbatibilitat

Natalia Arroyo
Héctor Moreno intentant rematar un córner entre quatre defenses de l'Atlètic.

Cornellà de LlobregatJavier Aguirre demanava intensitat per recuperar la identitat i l'Espanyol va jugar ahir amb la dentadura agressiva de les seves millors actuacions. Amb aquella mandíbula immensa que atrapa el rival i no el deixa respirar. La víctima va ser un Atlètic de Madrid que va començar fred i que quan va voler reaccionar ja estava massa lluny del partit. Massa ferit per a un Espanyol més concentrat, més intel·ligent en la gestió dels nervis i les faltes, menys condicionat pel 0-0 entre el Barça i l'Osasuna al Sadar. Un autogol de Courtois va ser el detall que va desencallar un partit travat i dur.

Revolucions altes

L'arrencada del matx va dir moltes coses. I, mirat amb perspectiva, va insinuar el desenllaç 85 minuts abans que es confirmés. L'inici va destapar un Espanyol afamat, amb ganes de deixar enrere les tres ensopegades seguides i demostrar a l'afició que aquest any vol mirar amunt sense complexos. Sigui qui sigui qui visiti Cornellà-El Prat. L'Atlètic, en canvi, semblava haver fet un profund exercici de contenció emocional per digerir l'empat del Barça minuts abans a Pamplona i calcular amb fredor les opcions de sortir de Cornellà com a líder en solitari de Primera. Serè i madur, l'Atlètic va resistir l'empenta inicial dels locals, que volaven per caçar cada pilota dividida i endur-se tots els rebots.

Decidit a igualar en intensitat el potent conjunt de Simeone, un Espanyol agressiu va dominar territorialment els primers compassos de partit. Lanza i Abraham, ferotges entre línies, mantenien l'equip agrupat i ordenat. Al darrere, entre David López i Sidnei, dues torres, tapaven qualsevol opció matalassera d'enllaçar amb Diego Costa. De mica en mica, però, l'Atlètic va anar traient-se la pressió de sobre per guanyar metres. Però encara es movia massa lluny de la porteria de Casilla, que només va patir en una rematada aïllada de Koke al pal poc abans del descans.

L'Espanyol tampoc va disposar d'ocasions en un primer temps de tensió i prioritat defensiva dels dos equips malgrat uns onzes atrevits. La segona meitat va començar més animada i, als set minuts, Lanzarote va gaudir de dues ocasions seguides que va aturar Courtois amb seguretat. Però poc després el porter belga no va saber parar una centrada des de l'esquerra de Fuentes que van enverinar entre Sergio García i Lanza a l'àrea petita per fer l'1-0.

Simeone va reaccionar de seguida amb dos canvis que van abocar els matalassers al camp d'un Espanyol que, tot i començar a patir defensivament, també ensenyava les urpes. Diego Costa, al minut 67, va rematar massa creuat un un contra un davant Casilla. Semblava que hauria de ser l'inici d'un atac-i-gol visitant, però l'Espanyol, a través de les substitucions, el joc directe sobre Sergio García i les faltes, va saber deixar aquest ensurt en no res.

L'Atlètic, desesperat i amb més fe que recursos, no va tenir cap última ocasió per igualar el rècord de victòries en un inici de Lliga. I va haver d'agenollar-se per acceptar la primera derrota del campionat.