Misc 02/09/2013

L'Espanyol s'encalla amb un Betis que accepta el 0-0

Stuani i Thievy freguen el gol que hauria fet justícia a l'esforç local

Natalia Arroyo

Cornellà de LlobregatEn el món del futbol-espectacle actual, agraden poc els 0-0. Esforços com el d'ahir dels homes de Javier Aguirre i Pepe Mel per anul·lar el joc ofensiu rival satisfan poc les exigències de l'aficionat que espera gols. O ocasions.

Va ser un partit de poc trepitjar les àrees. Especialment en els primers 45 minuts, però, pràcticament durant tot el matx, el joc es va moure lluny de les porteries de Kiko Casilla i Sara, que en molts moments van ser dos espectadors d'un partit posicional, d'una guerra d'intensitats amb poca pólvora.

Tot i així, va ser l'Espanyol qui més va proposar, i Stuani, de cap; Sergio García, amb un xut creuat, i Thievy, després d'un elèctric contraatac conduït per Lanza, van fregar el gol que hauria deixat els tres punts a casa merescudament.

Defensivament, l'equip de Javier Aguirre va aconseguir bloquejar el Betis anul·lant-li les seves principals armes. Verdú, xiulat per un bon grapat d'aficionats cada cop que tocava la pilota, no es va trobar mai còmode enmig del rocós i omnipresent doble pivot que formen Víctor Sánchez i David López. I la velocitat de Cedric, destapat al Bernabéu, va quedar desapercebuda gràcies a la concentració de Javi López i les ajudes defensives de tot l'equip. Fa mesos que el tècnic mexicà aconsegueix que el rival faci ben poques coses quan juga a Cornellà-El Prat.

Sobre una defensa segura i estable, l'Espanyol va sentir-se sempre prou fort per dominar el Betis. Especialment punyent des de la banda esquerra al primer temps, on Fuentes va trepitjar la línia de fons per fer bones centrades, i a través de Lanza i Thievy al segon, l'equip blanc-i-blau va buscar activar Sergio García, a estones massa desconnectat dels companys. Ni tan sols la presència de Stuani per darrere va ajudar-lo a entrar en joc.

El pas dels minuts va reforçar la moral d'un Espanyol tranquil amb els seus 4 punts assegurats al caseller. El Betis, més rígid per la necessitat de començar a puntuar, semblava que es conformava amb l'empat sense gols. Els últims compassos van ser bruts, plens de faltes i interrupcions. Va ser la manera com el Betis va voler aturar la ratxa d'un Espanyol que acabava amb energia. Però li van faltar minuts. I el davanter que té uns dies per fitxar.