Publicitat
Publicitat

ATLETISME

Es retira Maria Vasco, l'atleta model: "Altres coses m'il·luminen"

És l'única medallista olímpica femenina de l'atletisme espanyol

L'única medallista olímpica femenina de l'atletisme espanyol es retira. Als 37 anys i després de més de 27 de dedicació, la marxadora Maria Vasco va anunciar ahir que abandona l'esport d'elit en una emotiva compareixença: "Sempre he sabut que la meva carrera tenia data de caducitat i volia ser jo qui la decidís. Aquest moment ha arribat -va sentenciar-. Ara hi ha altres coses que m'il·luminen la mirada i m'il·lusionen per seguir endavant en una nova etapa personal", va admetre, dibuixant-se un futur més enllà de l'atletisme: "Sóc una dona inquieta. Vull estar vinculada a l'esport i a la marxa atlètica, però també amb el tema de la bellesa i la moda".

L'atleta de Viladecans va celebrar, en part, no haver de posar-se més temps "les sabatilles per obligació" i va confessar que el seu pròxim repte esportiu serà córrer una marató. "Vull saber què es viu en una marató. Tinc molt de respecte a aquesta distància i he de preparar-la bé. També em motiva córrer i anar en bici, a veure què se sent".

Records i palmarès

Vasco va viure el seu millor moment amb la medalla de bronze als Jocs Olímpics de Sidney 2000. "També recordo amb especial orgull el Mundial d'Osaka 2007, perquè venia d'un any molt dolent i aquí comença una segona Maria Vasco". Una Maria Vasco que va haver d'afrontar, també, moments durs, com l'Europeu de Barcelona l'any 2010. "Sabia que era l'últim i em vaig lesionar, no vaig poder acabar. Va ser un tràngol. De les victòries se n'aprèn molt, però més de les derrotes. D'aquesta en vaig aprendre molt".

L'atleta, amb els ulls plorosos, va recordar que la seva afició per la marxa va començar al barri de Sales, "on veia Mari Cruz Díaz i Reyes Sobrino entrenant-se". De mirar-les va aprendre la tècnica, per a sorpresa del seu primer entrenador, Manolo Díaz (pare de la Mari Cruz). Ell va obrir la llista de tècnics que han ajudat Vasco en la seva lluita "per ser la millor". "Qui m'havia de dir a mi quan tenia 10 anys que arribaria on he arribat", va concloure.