16/05/2015

Més ben blindats que mai per rebre un Madrid desfet

2 min
Els gols de Sergio García i, sobretot, la fiabilitat defensiva expliquen la millora de l’Espanyol.

BarcelonaFelipe Caicedo va parlar ahir de “valentia” per resumir el que necessita l’Espanyol diumenge al Power8 per derrotar el Madrid, una fita que no aconsegueix des de fa vuit anys. Des del 2-1 del curs 2007/08, els periquitos només han pogut celebrar un gol en els seus duels davant els blancs, encara que els últims resultats del Reial Madrid a Cornellà hagin sigut més aviat ajustats. Però no són les dades passades el que engresca ara el vestidor blanc-i-blau, sinó la seva dinàmica creixent de la segona volta, a més de la presumible baixada de tensió del conjunt blanc després de caure eliminat de la Champions a mitja setmana. Es confia tan poc en l’ensopegada del Barça al Calderón que els d’Ancelotti, que viatjaran a Barcelona sense Ramos i potser també sense Kroos, donaven la Lliga ja per perduda dimecres. L’Espanyol sap que és el moment.

Solidesa a l’eix central

S’ha consolidat la parella Álvaro-Moreno, a més d’ajustar el pivot

Els de Sergio González estan protagonitzant una segona volta més estable que la primera. Sense perdre capacitat golejadora (han marcat els mateixos gols que en les primeres 19 jornades, 22), han reduït els gols encaixats gairebé a la meitat: de 29 a 15. Kiko Casilla ha deixat la porteria a zero en 13 ocasions, 9 d’elles des del gener. Coincideix amb la consolidació d’Héctor Moreno en l’onze titular. El mexicà va començar a tenir minuts després de la lesió amb l’entrada en joc de la Copa i ara és indiscutible al costat d’Álvaro en detriment de Colotto. El reciclatge de Javi López, del lateral al mig, i la competència creada entre Cañas -el fix de l’inici-, Abraham i Víctor Sánchez, fan molt fiable el principal quadre defensiu de la zona frontal de l’Espanyol.

El soci de Sergio García

La Copa va despertar l’instint golejador de Stuani i Caicedo

Podria haver fet nosa, però la Copa del Rei va anar molt bé per repartir millor els minuts entre els futbolistes i anar traient la millor versió d’ells. L’ staff tècnic ja es va encarregar durant el mercat d’hivern de buidar el vestidor per treballar amb menys descartats i tenir més jugadors dins de la roda competitiva. L’èxit més evident d’aquesta decisió es va notar en atac: Stuani i Caicedo es van anar repartint el paper de revulsiu per convertir-se sempre en el soci ideal per a Sergio García, líder indiscutible.

Inici en tromba

Un primer parcial intens ajuda a encarrilar aviat els partits

Només en quatre ocasions l’Espanyol havia marxat al descans amb avantatge a la primera volta i, des del gener, ha arribat nou cops al davant en el marcador a la pausa. L’equip ha après a gestionar el resultat i a desplegar el seu futbol de contraatac.