Misc 18/08/2013

Passeig de Bolt i el repte, a un or

El jamaicà guanya còmodament als 200 i superarà Carl Lewis si repeteix avui

i
Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaLi continua sobrant l'últim terç de cursa. No li fa falta anar al límit per creuar la meta destacadament en primera posició. Usain Bolt va tornar a exhibir la seva superioritat incontestable en la velocitat i va passejar-se en la final dels 200 metres al Mundial d'atletisme de Moscou, i fa la sensació que competeix a mig gas. Que no li cal més. Segon va ser el seu compatriota Warren Weir (19.79) i tercer, deixant Jamaica sense un podi complet i amb Nickel Ashmeade en quarta posició, va entrar el nord-americà Curtis Mitchell (20.04).

Guanyador abans de la recta

L'estadi de Lujniki ja sabia que el jamaicà es penjaria l'or en la compensació després del primer revolt, quan ja treia molts metres als seus rivals i afrontava l'última recta gairebé en solitari. Bolt va deixar-se anar quan faltaven 40 metres, sobrat, tranquil. "Quan vaig entrar a la recta, em vaig sentir cansat, amb les cames una mica pesades. El meu entrenador m'havia demanat que no empenyés gaire", va justificar l'atleta al final de la prova.

Tot i l'aparent calma i la suposada fatiga amb què va córrer, va fer el setè millor registre de la història amb un vertiginós temps de 19.66 segons, que li van valer per penjar-se el setè or en uns Mundials. Si avui torna a repetir victòria en el relleu 4x100 m (16.40 h, Teledeporte), superarà Carl Lewis com l'atleta amb més medalles d'or de la història dels campionats, amb vuit. A més, Bolt hi pot sumar dues plates a Osaka el 2007.

Aquesta és, de fet, la gran fita que motiva Bolt a Moscou. Sense rivals -per lesió o sanció-, sembla que ni tan sols té l'ambició de batre els rècords del món que ell mateix va establir el 2009. El jamaicà és lluny d'aquell Bolt que va volar a Berlín (19.19), però continua al tron d'aquesta distància que tan a mida li va i que domina des dels Jocs Olímpics de Pequín el 2008. "És la meva prova favorita", va reconèixer.

Pensant en Rio

Com gairebé sempre, la sortida de Bolt va ser lenta (amb un temps de reacció de 0.177), però de seguida va recuperar terreny amb llargues gambades. En va fer 79 i mitja per recórrer els 200 metres. Va permetre's el luxe d'entrar somrient, mirar-se pel videomarcador i gaudir de l'escena. "Ha vingut molta gent i l'ambient era magnífic", va celebrar un Bolt que confessa que ja té els Jocs del 2016 al cap: "El meu objectiu és defensar els tres ors a Rio. No ho ha fet ningú i aquest Mundial és un pas més per a aquest objectiu".

stats