Publicitat
Publicitat

FUTBOL - MUNDIAL BRASIL 2014

Quatre bombos decideixen avui el dur camí cap a Maracanã

El Mundial del Brasil 2014 començarà a jugar-se - però encara sense la pilota Brazuca- avui a les 17.00 hores, quan se sortegin els vuit grups de les 32 seleccions classificades per a la gran cita del futbol internacional. Els partits no arrencaran fins al 12 de juny, quan s'inauguri l'esdeveniment a São Paulo, però el camí cap a la final de Maracanã es dibuixarà mig any abans.

Les 32 seleccions, entre les quals no hi haurà la Suècia d'Ibrahimovic però sí la debutant Bòsnia i Hercegovina, estan repartides en quatre bombos seguint el rànquing FIFA i seran distribuïdes en vuit grups de quatre i en dotze seus (que cobriran tot el país, amb temperatures d'hivern i estiu). Al bombo dels caps de sèrie hi ha Espanya, Alemanya, l'Argentina, Colòmbia, l'Uruguai, Bèlgica, Suïssa i l'amfitriona Brasil.

Al segon bombo hi ha els cinc equips africans (Algèria, Camerun, Costa d'Ivori, Ghana i Nigèria), a més de l'Equador i Xile. Al bombo 3, les seleccions asiàtiques (Austràlia, l'Iran, el Japó i Corea del Nord), les nord-americanes (Mèxic i els Estats Units) i les centreamericanes (Costa Rica i Hondures). Al 4, les europees: Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Anglaterra, França, Grècia, Itàlia, Holanda, Portugal i Rússia. En la primera fase no podran coincidir en un grup dues seleccions de la mateixa zona, excepte Europa, que n'admetrà dues.