02/02/2013

Quinze dies de benzina per tancar bé el febrer

2 min
Leo Messi, el davanter argentí del Barça, després de marcar un gol.

BARCELONA.Sobreviure als primers dies de febrer com s'ha resolt el gener. Així és com el Barça afronta les pròximes dues setmanes de competició, conscient que l'inici del primer trimestre de l'any és el moment més delicat en la preparació física de l'equip blaugrana. Després d'un primer mes d'allò més exigent, amb una mitjana d'un partit cada tres dies, al Barça li esperen quinze dies de relativa tranquil·litat, amb tota una setmana per preparar els partits que només trencarà l'amistós de la selecció espanyola dimecres a Qatar.

El coixí de punts en Lliga sobre l'Atlètic (11) i el Madrid (15), a més, treu l'habitual estrès de no tenir marge per fallar. El desplaçament a Mestalla diumenge, la visita del Getafe el dia 10 i el viatge a Granada del 16 són els compromisos que hauran d'afrontar els homes de Tito Vilanova i Jordi Roura en aquesta arrencada de febrer, que serà quan la plantilla s'omplirà de la benzina que necessitarà i gastarà entre els mesos de març, abril i maig.

Des de l'arribada de Pep Guardiola el 2008, el Barça sempre ha perdut un partit al febrer (1-2 al Camp Nou contra l'Espanyol el primer any; 2-1 al Calderón contra l'Atlètic de Madrid l'any 2009/10; 2-1 davant l'Arsenal en el retorn a la Champions fa dues temporades, i 3-2 al Reyno de Navarra contra l'Osasuna el curs passat) i ha regalat algun empat. Les ensopegades semblaven planificades -és evident que mai ho estan- per agafar impuls i completar un últim trimestre pràcticament impecable.

El febrer s'acabarà amb tres enfrontaments d'alt voltatge i, novament, la càrrega de partits cada tres o quatre dies: l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Milan a San Siro (ronda que tradicionalment enxampa el Barça un pèl fred), la visita del sempre perillós Sevilla al Camp Nou i la tornada de semifinals de la Copa contra el Reial Madrid.

Callejón carrega contra Messi

Des de l'1-1 de l'anada, de fet, els blancs han començat a escalfar ja l'ambient del partit a Barcelona i ahir José Callejón, en roda de premsa, carregava contra Leo Messi, a qui acusava d'haver dit "ninot de Mourinho" a Karanka i d'haver fet "coses que no toquen" amb Arbeloa i la banqueta del Reial Madrid. Alguns mitjans, fins i tot, intentaven esbrinar si l'argentí havia escopit contra ells o no. En unes declaracions que recollia la xarxa social xinesa Tencent Weibo, el crac de Rosario es va limitar a dir que el clàssic havia sigut "un partit dur, com tots contra el Madrid".

El Barça va tenir ahir una jornada de descans, però Messi, juntament amb Sergio Busquets, va aparèixer per la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí per fer una suau sessió de fisioteràpia. L'argentí fa dies que arrossega una lleugera sobrecàrrega a l'adductor i va aprofitar la jornada d'ahir per fer treball al gimnàs. L'equip tornarà a entrenar-se avui al matí.

stats