Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - NBA

Renovació de Kobe Bryant i quiròfan per a Derrick Rose

Una renovació amb aires d'imminent tornada a les pistes després de mig any de lesió i una delicada intervenció quirúrgica al genoll després d'un il·lusionant inici de temporada. Són les diferents realitats que viuen Kobe Bryant, blindat pels Lakers, i Derrick Rose, lesionat amb els Bulls.

L'equip de Los Angeles va anunciar ahir en un comunicat la renovació del seu jugador estrella per dues temporades més. Actualment, Kobe Bryant, que té 35 anys, es recupera d'un trencament del tendó d'Aquil·les del peu esquerre que l'ha fet estar de baixa els últims set mesos, tot i que s'espera que pugui reaparèixer en els pròxims dies. Va rebre l'alta mèdica fa tot just una setmana. "Avui és un dia molt feliç per als fans dels Lakers i l'organització", va afirmar el mànager del club, Mitch Kupchak.

El dirigent, de fet, va recordar el desig de la franquícia de ser l'únic equip del jugador en la seva carrera a la NBA: d'aquí la importància de confirmar la seva continuïtat. "Hem dit en tot moment que la nostra prioritat i esperança era que Kobe conclogués la seva carrera als Lakers, i aquest acord hauria d'assegurar que així sigui. Jugar 20 anys a la NBA i fer-ho al mateix equip no té precedents i és tot un èxit. El més important és que un dels millors jugadors del món seguirà sent laker i ens donarà un nivell de joc excel·lent i espectacle per anys", va manifestar Kupchak. Bryant és el màxim anotador de la història dels Lakers i el quart de tots els temps a la NBA.

Dilluns a la matinada, els Lakers van derrotar 100-86 els Kings de Sacramento, amb un doble doble de Pau Gasol, que va fer 20 punts i 10 rebots (8 defensius) en els 35 minuts que va jugar.

Operació de futur

D'altra banda, ahir Derrick Rose va passar per quiròfan per reparar la lesió al menisc del genoll dret que es va fer en la derrota contra els Blazers, i els Chicago Bulls van anunciar que el base es perdrà el que queda de temporada. Inicialment s'havia especulat amb la possibilitat d'extreure-li part del menisc afectat (una intervenció que l'hauria tingut a les pistes al cap d'unes sis setmanes) però finalment s'ha optat per una intervenció a llarg termini, tenint en compte que Rose només té 25 anys. Al Rush University Medical Center de Chicago, el doctor Bryan Cole va preferir cosir-li i conservar-li el menisc com a garantia d'un millor futur esportiu.

Derrick Rose, que a l'octubre va reaparèixer després de 18 mesos sense jugar, ja va patir una greu lesió l'abril del 2012, quan va trencar-se el lligament creuat anterior del genoll esquerre. En els últims tres anys, l'MVP del curs 2010/11 ha jugat menys de 50 partits a la NBA, sumant-hi els 10 d'aquest any.