Publicitat
Publicitat

Seguiment FCB no vol presidir, però sí marcar el debat

Tot neix d’un incompliment electoral, diuen. D’una proposta de creació de grada d’animació que la directiva de Sandro Rosell primer i després Josep Maria Bartomeu no han sigut capaços d’executar, encara que apareixia en el seu programa del 2010. Sigui com sigui i amb només deu dies de preparació, Seguiment FCB, el setè protagonista de les eleccions del Barça, s’ha decidit a fer el salt a escena per aprofitar l’altaveu electoral i marcar el debat sobre dos ítems que consideren essencials per a l’afició, i poc considerats pels altres precandidats: crear una grada d’animació i una agència de viatges pròpia. De fet, són els seus únics punts en el programa i que han de servir per “omplir de contingut” les eleccions i acostar-les “al soci del carrer”, el que vesteix de blaugrana i vol animar durant els partits a l’estadi.

El col·lectiu, creat a partir d’un grup de Facebook, es presenta “sense ànim presidencialista” i amb l’única missió “de fer pressió” per adquirir el compromís social del pròxim president del Barça. “No som l’enemic. Venim a sumar i tenim més suport del que sembla”, recordava una de les set persones que ahir van comparèixer en una seu petita -cedida per un dels membres- a tocar de la rambla de Badal. Amb orgull, lluïen la segona capsa amb 5.068 butlletes amb què aspiren a superar el tall. “Si passem a ser candidats, tindrem força”, visualitzen, sense amagar que tenen creada “una xarxa de treball” en més de 60 punts de recollida que els fa potents en aquesta primera fase electoral. A partir d’aquí, no es plantegen l’hipotètic escenari de sortir escollits ni cap possibilitat de pactar amb el futur guanyador.

“Aquesta és una precandidatura modesta però seriosa”, van dir per definir-se. “El nostre esperit és constructiu. No ens agrada la imatge negativa que té la grada i venim a reforçar-la. El tema de l’agència ha de solucionar els problemes que molts hem patit i que no estan a l’altura d’un club com el Barça”, va dir Joan Batiste i Cuberta, la cara visible del grup. Seguiment FCB matisa que cap dels seus membres forma part d’un grup d’animació i que la tolerància a la violència “serà zero”. “Guanyarem, guanyarem, guanyarem” era el càntic il·lusionant amb què es va tancar l’acte.

Històries de superació esportiva