LLIGA
Misc 24/09/2013

Sobrats de confiança i d'energia

Un Espanyol endolladíssim i encertat derrota l'Athletic per seguir invicte

i
Natalia Arroyo
2 min
Sobrats de confiança i d'energia

Cornellà de LlobregatSembla que corri més i més ràpid que el rival. Sembla que jugui amb un home més. L'Espanyol està pletòric i ahir va fer una exhibició de força per tombar l'Athletic, en un triomf que el consolida a la zona alta i el manté invicte a la Lliga. Víctor Sánchez, decisiu amb dos gols i un treball defensiu infinit, i Sergio García van rematar la feina d'un equip que, ara per ara, s'atreveix a tot i contra tothom.

Intensitat i unes mans invisibles

El començament del partit va ser ferotge, amb un Espanyol que mossegava al passadís central empès per l'energia del seu doble pivot. Aguirre va tornar a posar l'equip en mans de la seva parella més fiable, la més sòlida, la més agressiva. I David López i Víctor Sánchez van ensenyar de seguida quin era el camí: assaltar la passada interior de l'Athletic per robar una pilota i aprofitar la inèrcia per trepitjar l'àrea, on Gorka esperava amb no gaire seguretat.

Tot i marcar el ritme, l'Espanyol amb prou feines va poder completar el seu pla amb alguna transició bona al primer temps. La passió defensiva es menjava la claredat en la interpretació i execució de la jugada, deixant morir cada passada per línia de fons. Va haver de ser un obús imparable de Víctor Sánchez a l'escaire després d'anticipar-se a Muniain el que trenqués el 0-0. Era el minut 24 i l'Athletic encara no havia connectat amb Aduriz, dispers des del principi per un penal per mans de Colotto que l'àrbitre no va veure tot i ser a un pam de la jugada.

L'Athletic jugava angoixat, estressat. L'Espanyol aconseguia enviar-lo a l'embut central, regalant-li espais per fora que no volia aprofitar. Beñat no trobava el seu lloc entre tanta pressió blanc-i-blava i Muniain i De Marcos s'ho miraven des de la banda, impotents. En una de les poques concessions periquites va arribar l'empat basc, després d'un hàbil contraatac que De Marcos va rematar a gol.

Gol ràpid i el mateix ritme

L'1-1 a les portes del descans hauria pogut obrir un escenari nou de partit, amb l'Athletic més dominador. Però Víctor Sánchez va tornar-se a encarregar de situar al davant l'Espanyol, amb un gol que el defineix. Tot ímpetu i entrega, va aparèixer al punt de penal per engaltar una assistència rasa de Sergio García i batre Gorka per baix.

El gol va ennuvolar les idees de l'Athletic, que es va tornar a veure encallat en la teranyina incòmoda amb què l'Espanyol l'envoltava. Dos o tres jugadors saltaven a la pressió quan s'olorava una pèrdua de pilota basca. Al límit del reglament, l'equip d'Aguirre no va deixar que el partit es pausés, conscient que se li obririen espais per rematar la feina. Va voler ser Sergio García qui sentenciés amb el 3-1. El davanter del Bon Pastor va rematar de cap una triple ocasió iniciada per Stuani per matar el matx. Un gol de falta d'Ibai va retallar diferències però no va impedir que l'Espanyol segueixi sumant autoestima i punts.

stats