Publicitat
Publicitat

FUTBOL FEMENÍ

Toc i talent català a l’Arsenal Ladies

Vicky Losada i Marta Corredera poden guanyar diumenge el primer títol de la seva etapa anglesa

Més d’un veí de Terrassa estarà pendent diumenge a la tarda del que passi al centre d’Anglaterra, al New York Stadium de Rotherham. A les 16 hores les vallesanes Vicky Losada i Marta Corredera intentaran aixecar el primer títol des que van deixar el Barça per vestir la samarreta de l’Arsenal Ladies. La final de la Continental Cup davant el Notts County serà el punt final d’una temporada llarga, però especial. “Estic molt il·lusionada, volem tornar a fer campió l’Arsenal després d’uns anys sense trofeus”, diu Corredera a l’ARA, impacient per jugar. “Arribem bé -assegura Losada-. Serà una final dura, el rival és molt físic, de contraatac i joc directe, però si ho podem controlar ens en sortirem”.

Aquesta convivència entre el joc físic i el combinatiu és el que més ha impactat les dues jugadores catalanes, habituades al futbol de toc que han mamat des de petites al Barça i l’Espanyol. “L’Arsenal és un club molt semblant al Barça en ideals i filosofia, i també està apostant fort pel futbol femení. Adaptar-nos-hi ha sigut fàcil”, admet Vicky. Per a ella, l’experiència anglesa no és la primera que viu fora de Catalunya, després d’una etapa als Estats Units on, més que futbolistes, “tenien atletes”. Ara viu més còmoda en un entorn on exploten millor les seves virtuts amb la pilota. També Corredera ha detectat aquesta “fusió de dos estils” que l’està convertint en “més bona futbolista”. “Quan surts a fora és quan amplies la mirada i veus que hi ha més maneres vàlides de fer les coses que les que sempre has conegut”.

La confiança que, des del primer dia, els ha donat el tècnic madrileny Pedro Martínez Losa ha sigut clau per adaptar-se a la dinàmica gunner, on ja hi havia una companya de selecció, l’ex del Rayo Vallecano Natalia Pablos. Totes tres són fixes en els esquemes de l’entrenador. “Vicky és una migcampista diferent, és creativa i s’incorpora bé a l’atac”, va elogiar-la quan es va fer oficial el seu fitxatge, que venia avalat per l’etapa que van compartir al New York Flash. L’arribada de Corredera després del Mundial va completar l’ espanyolització de l’Arsenal amb Losa a la banqueta. “Crec que hem trobat un punt d’equilibri positiu entre el nostre perfil de futbol i el seu”, diu Vicky.

La final serà, esperen, el punt de partida d’un projecte ambiciós per als pròxims anys, on s’ha previst fins i tot la construcció d’un estadi específic per a les Ladies. “Vénen reptes molt il·lusionadors”, diu la migcampista. I Corredera sentencia que “el futur del futbol femení a Anglaterra promet molt”, i més després dels èxits recents de la selecció. Dels 1.178 espectadors de mitjana a Meadow Park, moltes són nenes petites que demanen autògrafs. “No ho havia viscut ni a Lezama -admet Marta-. És una passada”. L’aventura continua.