28/04/2013

Tres decisions claus per completar una volta d'Europa League

2 min

BarcelonaGranada, fa gairebé mig any, va veure arrencar el nou Espanyol de Javier Aguirre. Un treballat empat sense gols va ser la primera tireta que el tècnic va posar a la ferida oberta d'un equip enfonsat i gris amb només 9 punts al caseller. 19 jornades més tard els blanc-i-blaus treuen pit dels actuals 43 punts, en una ratxa impecable que encamina l'equip a l'Europa League. De fet, en una classificació en què comptés només el tram de competició amb Aguirre a la banqueta periquita, l'Espanyol seria cinquè amb 34 punts, empatat amb l'Atlètic de Madrid. El líder seria el Barça (47), seguit del Madrid (45), la Reial Societat (38) i el València (35). Aguirre, orgullós de la dinàmica però prevenint l'eufòria de l'entorn, confia a "aprofitar la sinergia" que ha creat amb tres grans decisions.

En mans dels veterans

La primera la va prendre en arribar: donant pes als futbolistes veterans a qui Mauricio Pochettino no havia sabut gestionar en 13 jornades. Capdevila, Colotto i Simão van passar de suplents a ser part de la columna vertebral de l'equip. Amb Aguirre, el lateral, víctima de la mala ratxa inicial, va recuperar la titularitat que Pochettino li havia pres a la cinquena jornada; el central, que només havia jugat quatre partits de Lliga i un de Copa, és ara indiscutible a l'eix de la defensa i avui es perdrà el primer partit per acumulació de grogues, i l'extrem portuguès, tot i que sense brillar, ha trobat per fi el seu lloc. La precisió de les seves centrades ha permès a Aguirre treure petroli de les accions a pilota aturada per fer de l'estratègia un dels detalls més cuidats del nou Espanyol, un equip consistent i ordenat en defensa. Des del primer dia, ser segurs al darrere és una exigència per a Aguirre.

L'altra gran acció tàctica del mexicà va ser crear el millor context ofensiu per fer brillar els futbolistes de més talent de la plantilla. Sergio García, arraconat a la banda amb Pochettino en favor de Longo o Rui Fonte, va situar-se en punta, on la connexió amb Verdú està sent letal. L'olfacte golejador de Stuani i la potència de Wakaso s'aprofiten en banda i a la contra, un patró més realista per a aquest Espanyol.

stats