LLIGA
Misc 27/10/2013

Tres minuts penalitzen un Espanyol massa tendre

El Llevant obre la victòria amb un penal que no era i tira d'efectivitat per acabar golejant a casa

Natalia Arroyo

BarcelonaNo va merèixer un càstig tan sever, i fins i tot va acumular ocasions per sumar un punt o guanyar, però l'Espanyol va sortir escaldat del Ciutat de València per un Llevant efectiu i directe que va aprofitar dues accions consecutives en tres minuts per resoldre la victòria. Al minut 24, Muñiz Fernández va convertir una falta fora de l'àrea de Víctor Sánchez a El Zhar en un penal que va donar força als locals i va distreure els blanc-i-blaus, que van fer-se gran la ferida poc després defensant amb feblesa una jugada valenciana per la banda esquerra. En un pam de terreny, El Zhar va treure's una centrada al primer pal que Babá Diawara, avançant-se a Sidnei, va pentinar amb habilitat de cap. La rematada va sorprendre Kiko Casilla i l'Espanyol, que no trobava explicacions al 2-0 després d'un començament de partit amb control de la pilota i aparent superioritat territorial.

Ja era el que volia l'equip de Caparrós, que va cedir la iniciativa i va obligar l'Espanyol a portar el pes del partit i assumir els riscos. Tot i avançar metres amb facilitat, iniciant els atacs a través de Sidnei i Fuentes pel carril esquerre, l'Espanyol no va jugar amb fluïdesa. Les accions d'estratègia picades per Simao eren la principal font de perill dels visitants.

Però una pèrdua de pilota de Víctor Sánchez prop de la frontal va acabar en l'acció del polèmic penal que, sumat al 2-0 tan ràpid, va consolidar el pla dissenyat pels granota. Tot i el cop dur, l'Espanyol va seguir fent el joc que havia preparat durant la setmana i Stuani i Héctor Moreno van fregar el 2-1 abans del descans. A la represa, ni tan sols el debut de Jhon Córdoba, que va tenir el gol al cap després d'un xut al pal de Pizzi, va impedir la desfeta periquita. Sobretot després que El Zhar fes el 3-0 en un atac directe del porter Navas sobre Diawara. Sergio García i Lanzarote també haurien pogut marcar, però l'Espanyol no va creure en la remuntada. Va competir amb orgull, va lluitar, però va deixar morir el partit pensant en la llarga setmana que li espera.