Publicitat
Publicitat

BARÇA

Última estació d’una caravana de vots accelerada

Els candidats tanquen vint dies de fer campanya pel territori

Ser a prop del soci. Aquest desig -i, gairebé, aquesta obsessió- dels quatre candidats a la presidència del Barça durant els últims vint dies els ha fet moure per tot el territori català, amb més de 2.500 quilòmetres recorreguts per fer campanya electoral. Des que es va donar el tret de sortida a la presentació de candidatures, Agustí Benedito, Joan Laporta, Toni Freixa i Josep Maria Bartomeu han voltat per tot el país, i fins i tot més enllà. Allà on hi havia un barcelonista i, sobretot, un possible votant, hi ha arribat la seva candidatura. La caravana de missatges s’atura avui al Camp Nou, pendent de veure qui ha convençut més votants en el seu tour.

Malgrat que la seva candidatura presumeix d’haver anat fent feina durant cinc anys d’oposició “amb més de 500 actes amb barcelonistes”, Agustí Benedito ha sigut el candidat que més quilòmetres ha fet, més de 4.500. A ell -o a algun dels companys de junta- se l’ha vist a Sant Julià de Vilatorta, Tarragona, Navàs, el Maresme, Andorra i, fins i tot, Conca (Mota del Cuervo), unes experiències que, assegura, “ja són tot un privilegi” més enllà dels vots. Anar amunt i avall, contradictòriament, eren minuts de calma per a l’empresari. “Ho aprofitava per fer trucades, revisar l’agenda o relaxar-se una mica”, comenten des del carrer Aragó, on han notat que “la il·lusió” compensava el cansament. Benedito, que habitualment es mou amb moto per Barcelona, va accedir a anar amb xofer per “guanyar temps i tranquil·litat”, dos valors primordials per resistir les més de dues setmanes de no parar.

Tampoc ha parat quiet Joan Laporta, amb més de 4.200 km. “La nostra prioritat ha sigut el contacte amb el soci, per això hem fet tot el territori possible dins el temps que teníem”, asseguren al seu equip. L’expresident, o algun dels seus representants, ha sigut dos cops a Madrid, un a Andorra, i ha cobert totes les puntes del país, amb visites al Perelló, Banyoles, Olot, Arenys de Munt o Vilanova i la Geltrú. “Hem intentat estar molt actius a les xarxes socials per mirar de transmetre el nostre missatge al soci i simpatitzant, i escoltar els seus dubtes, preguntes i propostes. Ha sigut una campanya per a la gent”, afegeixen.

Tants viatges poden fer-se pesats, però, per a Toni Freixa, el tercer que més s’ha desplaçat, en no haver de conduir també eren una oportunitat per fer balanç amb el seu equip. “Un moment amb els amics”, apunta el candidat, insistent a la zona metropolitana, però també curós al Vallès Occidental, terres gironines i d’interior, i fins i tot a Castelló (Morella). Pel seu passat al club, també ha sigut una manera de “retrobar-se amb gent” i una ocasió “gratificant” de fer barcelonisme. “Tots els actes comencen sempre un pèl freds però, quan acabes, trobes satisfacció i suport. A cada acte hem anat guanyant adeptes, sobretot en la recollida de signatures”, analitza per a l’ARA.

La furgoneta de Josep Maria Bartomeu també ha intentat estar present en tots els punts estratègics del mapa blaugrana, des de la Cerdanya fins a l’Ebre, des de Figueres fins a Sitges, des de Lleida fins a Mataró. “Ha prioritzat el contacte amb el soci respecte a la resta d’actes o activitats de campanya. El més important han sigut les trobades amb els barcelonistes”, reconeixen des de la seva seu. L’expresident ha intentat no descuidar cap zona, compaginant visites amb les presentacions de programa a la seu del carrer Balmes. Tot i que n’ha delegat moltes en els seus companys d’equip, sempre hi ha sigut present.

Santa Coloma de Gramenet, Mollet, Badalona, el Papiol, Calella i Granollers són altres destins trepitjats pel possible pròxim president del Barça, que ha passat vint dies anant de la porta de la seva seu a la d’una penya o auditori. L’ambició és que tantes hores a la carretera acabin a la cadira que més ambicionen quatre improvisats rodamons.

Històries de superació esportiva