13/06/2013

Verdú comunica avui el seu futur a l'Espanyol

2 min

Barcelona.Sí o no. Ja no hi ha marge per a més converses, reunions o propostes. Joan Verdú resoldrà avui si continua o no a l'Espanyol, després de valorar l'última oferta que el club va fer arribar per escrit al seu representant, amb qui dilluns va tenir l'última reunió per parlar de la renovació. El migcampista, que acaba contracte el 30 de juny, ha convocat una roda de premsa a Cornellà-El Prat aquest migdia a les 13 h per desencallar una situació que fa mesos que dura.

Malgrat la bona voluntat de les dues parts, les postures del jugador i l'entitat periquita semblaven irremeiablement allunyades per desacords econòmics, però en les últimes hores s'han acostat lleugerament. La situació pot haver fet un gir inesperat, i el no que ja s'assumia des del club podria convertir-se en si a Verdú el convenç l'última proposta blanc-i-blava, que està estudiant des d'ahir.

Dilluns va produir-se l'última reunió entre el seu representant, Màgic Díaz, i el president Joan Collet, ara al Brasil en un viatge comercial. L'entorn del futbolista va exigir una oferta per escrit per formalitzar l'oferta verbal feta llavors. I és sobre aquest document (que el club reconeix que serà l'últim moviment que faci) que Verdú prendrà una decisió definitiva.

Preparats per al sí i per al no

El principal punt de conflicte és econòmic, però el club ha intentat compensar la seva oferta "amb totes les fórmules possibles" per ajustar-se a les exigències del futbolista, a qui tempten especialment el Betis, el Sevilla, el València i l'Atlètic de Madrid. Verdú, de 30 anys, voldria un contracte de 4 anys i, fins ara, el club n'hi oferia dos. Però l'Espanyol té clar que no superarà el llistó salarial que s'ha marcat per seguir amb la racionalització de despeses dels últims anys, perquè saltar-se els límits hipotecaria el club. I és que la UEFA recomana que el pes de les nòmines d'una plantilla no superi el 70% dels ingressos d'un club, camí que no es respectava des de fa anys.

Passi el que passi avui, Òscar Perarnau i la secretaria tècnica estan preparats. Que segueixi és la seva prioritat, però si decideix marxar, ja tenen definits els recanvis.

stats