28/03/2015

Victòria per la mínima de ‘la roja’ i lesió de Jordi Alba

Victòria per la mínima de ‘la roja’ i lesió de Jordi Alba Modric podrà jugar contra Noruega

BarcelonaLa presència en l’onze titular contra Ucraïna de Sergio Busquets, que va arribar molt just al clàssic contra el Madrid diumenge després d’una lesió al turmell que l’havia tingut fora de combat gairebé tres setmanes, ja va fer tremolar el barcelonisme abans que comencés el partit de classificació per a l’Euro 2016 de la roja. Però les males vibracions de veure el migcampista sobre la gespa del Sánchez Pizjuán -on també van ser titulars Piqué i Iniesta, i on Pedro va jugar els últims 25 minuts- les va acabar reunint Jordi Alba, que va demanar el canvi per uns problemes musculars al minut 76. El lateral esquerre, que va ser substituït per Joan Bernat, va marxar del camp amb la mà tocant-se l’abductor de la cama dreta i una cara de dolor i decepció. A l’espera de concretar l’abast exacte de la lesió, els serveis mèdics de la Federació i del Barça van pactar que el defensa de l’Hospitalet de Llobregat abandonés la concentració de la selecció.

L’accident amb Jordi Alba va ser, de fet, el més destacat d’un partit que la selecció espanyola va resoldre per la mínima (1-0) i amb molts patiments, sense desplegar un joc continu i segur, i sempre amb una sensació d’inestabilitat defensiva que va desesperar el públic sevillà. Un solitari gol de Morata al minut 26, després d’una combinació verticalíssima entre Iniesta i Koke al mig del camp, va permetre a l’equip de Vicente Del Bosque tombar una sòlida Ucraïna. Ara els espanyols guanyen marge sobre el seu rival ahir i, amb 12 punts, se situen a tres d’Eslovàquia, que lidera el Grup C després de golejar per 6-0 San Marino.

Era important guanyar per consolidar la plaça de classificació directa, però va costar molt encarar el partit. Al ritme d’Iniesta i Silva, els més actius, els espanyols van intentar portar el pes, però sempre topaven amb una Ucraïna ordenada i segura, sobretot als guants d’un Piatov que s’havia plantat al Pizjuán havent encaixat només un gol. Les ocasions locals eren tímides i, a més, no aconseguien frenar l’optimisme d’un rival que anava traient el cap amb arribades que intimidaven Casillas, insegur amb el pas dels minuts. Escudada en la possessió, la roja va matar el partit per conservar un 1-0 pla, però útil.

Modric podrà jugar contra Noruega

La selecció de Croàcia s’enfronta aquesta tarda (18 h) amb Noruega a l’estadi Maksimir de Zagreb i ho podrà fer amb Luka Modric. El jugador del Reial Madrid ha passat els últims dies amb febre i havia arribat a ser dubte de cara al partit de classificació per a l’Eurocopa 2016, però finalment hi podrà participar. “Crec que pot aguantar el partit sencer”, va afirmar el seleccionador Niko Kovac, que celebrava poder disposar d’un dels seus cervells a l’equip. L’altre motor serà el blaugrana Ivan Rakitic, que farà parella amb Modric a la sala d’operacions de Croàcia.

Els de Kovac són primers del Grup H amb 10 punts, els mateixos que Itàlia, que s’enfronta amb Bulgària a Sofia. Noruega és tercera amb 9 punts. L’Azerbaidjan-Malta, un duel de la zona baixa, completa una jornada en què, al Grup A, Andorra buscarà els primers punts contra Bòsnia i Hercegovina (20.45).