Barça

Les 3 claus del Barça-Reial Societat

Regats i brots de desequilibri de Dembélé i Coutinho en un partit marcat per l'adeu d'Iniesta

Un gol de Coutinho resol l'últim partit d'Andrés Iniesta al Barça, que acaba amb victòria per 1-0 davant la Reial Societat.

El pas endavant

La vocació creativa de la Reial Societat va ser un reclam per a la pressió alta del Barça. Però en les primeres sortides als de Valverde els va costar un parell de minuts ajustar els salts a la recuperació i l’anticipació.

Busquets i Piqué es miraven i buscaven l’ajust ideal perquè l’equip, que ahir sense Messi defensava en un 4-5-1, no s’esquerdés entre línies ni s’estirés en excés.

El que provocava l'emparellament defensiu un contra un dels blaugranes va ser que la Reial iniciés en llarg, buscant el cap d’un Willian José emprenyador en espais intermedis. 

Clarivident per iniciar

La Reial Societat no buscava una pressió tan alta quan començava el joc Ter Stegen, però sí que pretenia mantenir el seu bloc bastant amunt. Contra això, el Barça va estar lúcid i ràpid per dominar. Amb Busquets o Rakitic ficat entre centrals, la sortida de tres netejava una línia de passada que anava, o cap a la profunditat de Coutinho quan rebia Jordi Alba (o un interior, obert a la banda), o cap a les pujades de Semedo. Allà, el portuguès va tenir habilitat per connectar i activar Dembélé, que va ser sempre incisiu en el regat al pic dret de l’atac.

Brots de desequilibri

Era difícil lligar un partit d’última jornada sense la ratxa d’imbatibilitat en joc, amb el Mundial a l’horitzó en menys d’un mes i amb l'adeu d'Iniesta paralitzant-ho tot. Tot i així, les prestacions del Barça van ser prou bones; els blaugranes van mirar de viure a camp contrari i reduir les transicions. Meritòriament concentrats i intensos. El context seriós va deixar en mans del talent de Coutinho i Dembélé els brots de màgia, de desequilibri. Quan el partit ja entrava en una fase ensopida, Denis i Messi van afegir-hi energia atacant a camp obert per a diversió dels assistents.