28/05/2013

Un derbi calent destapa velles preocupacions entre els pericos

2 min

Barcelona.La ressaca del derbi perdut diumenge contra el Barça ha deixat l'Espanyol amb alguna cosa més que un mal regust de boca per haver perdut contra l'etern rival i veure com s'escapaven les poques opcions matemàtiques que li quedaven per entrar a Europa. L'ambient enrarit de la setmana de prèvia -amb la polèmica per la samarreta blaugrana a l'estàtua de Colom i l'actitud dels seguidors periquitos amb el passadís al campió de Lliga- va accentuar l'estat de crispació d'una afició que, sense necessitat de la visita del Barça, ja fa diverses temporades que acaba el curs indignada i frustrada. La Curva, el principal grup d'animació de l'entitat, de fet, va tancar el partit amb crits de "Directiva dimissió", uns càntics de protesta que semblaven oblidats a Cornellà-El Prat després de les convulses eleccions a la presidència del club al mes de desembre i del gir esportiu que va implicar la contractació de Javier Aguirre per substituir Mauricio Pochettino.

Ambició i projecte

Però l'eufòria per una dinàmica guanyadora que va portar l'Espanyol a resoldre aviat la permanència i a aspirar, fins i tot, a colar-se entre els vuit primers, ha deixat pas ara a un estat de resignació pels últims mals resultats de l'equip. Ahir en roda de premsa Diego Colotto lamentava la mala ratxa que ha desfet el somni europeu i reclamava memòria després d'un inici de Lliga molt dolent. El central va mostrar-se satisfet per haver complert "el primer i gran objectiu": la permanència. I aquest és el punt que encén l'afició, malgrat que en una entrevista a l'ARA, el president Joan Collet assegurés que el club té el compromís de mirar més amunt.

Cada cop menys espectadors

La realitat d'aquesta campanya, però, tornarà a deixar l'Espanyol a la meitat baixa de la classificació, i això indigna el soci blanc-i-blau. El desespera tant, que està deixant d'anar a l'estadi. Deixant de banda els motius econòmics que condicionen la davallada de socis, les xifres parlen d'una mitjana de 20.926 espectadors a Cornellà-El Prat, un 25% menys que en el curs 2009-2010, quan s'estrenava casa. Ni tan sols un derbi, en els quals fins ara s'havia fregat el ple, va ser capaç de trencar la barrera dels 30.000 espectadors (una xifra que enguany només ha batut, i per poc, la visita del Madrid: 30.023).

Les urgències a la classificació han obligat l'equip a ser més pràctic que estètic i això tampoc ha il·lusionat l'afició, que ha vist, a més, com s'han anat radicalitzant certes postures a la grada. Alguns seguidors fa setmanes que ho denuncien.

Una agressió que preocupa

La taca del derbi va veure's fora de Cornellà-El Prat, quan un seguidor violent va agredir un periquito per prendre-li l'estelada. L'incident preocupa el club, malgrat que hi té poc a dir. I és que l'Espanyol pot presumir de no haver patit cap acte greu a l'estadi en quatre anys gràcies a un operatiu de seguretat que funciona.

stats