Publicitat
Publicitat

La campanya anti-Qatar de Benedito no tomba el xòuman

Agustí Benedito arribava a les eleccions havent destinat molts esforços a discursos agressius contra la política pro Qatar de Josep Maria Bartomeu i la seva gent. Les afrontava admetent que la irrupció de Joan Laporta a última hora els havia perjudicat molt. Massa. Els resultats van acabar confirmant aquests auguris, malgrat que l’empresari sempre havia intentat vendre el missatge que passarien factura la improvisació de l’expresident i les imputacions de la junta anterior. Que era l’hora de canviar el rumb del club.

Però Benedito només va seduir el 7,16% dels socis, lluny de les expectatives construïdes durant vint dies de campanya i cinc anys d’oposició. “Seguim en la bipolarització, tenim un Barça partit per la meitat. No bufen vents per a la nostra proposta. Hi ha hagut poc o cap espai per a l’alternativa”, va analitzar el candidat quan van tancar les urnes.

“Hem intentat fer una campanya honesta i no canviarem la nostra manera d’entendre el Barça si el que es vol és aquesta rivalització. Abans era Laporta i Rosell, ara és Laporta i Bartomeu”, va dir. “Auguro moments molt difícils institucionalment. Els ismes són bons, però la radicalització, no. La campanya ha estat bipolaritzada, l’espai mediàtic no ha volgut sortir d’aquests dos bàndols. No són bons temps per a nosaltres, no sóc gaire optimista ara mateix”, va afegir.

El candidat va lamentar que el soci no hagi volgut votar “una opció alternativa” no tan sols a Bartomeu, sinó també a Laporta. Però el soci que volia un canvi es va decantar pel poder de seducció de l’expresident. Els banys de masses de l’advocat, protagonista de centenars de selfies, eren el millor termòmetre de la tirada que conserva, i que Benedito havia calculat malament. Les seves previsions donaven més espai a un antilaportisme que no va ser tan ferotge i alguns membres de l’equip van saber fer autocrítica. “Costa agafar perspectiva quan ets a dins -va admetre un dels membres de la junta-, però Bartomeu ha fet molt bé la campanya que volia. Ha sabut dominar l’espai mediàtic i que hi hagués poc soroll. Laporta no s’ha mogut bé”. La mateixa quietud electoral que ha acabat perjudicant Benedito va frenar les aspiracions del candidat dels cromos. “El soci és conservador”, analitzaven, amb un to que ennuvola el futur de la candidatura.

Històries de superació esportiva