Barça

Les 3 claus del Barça-Eibar

La lucidesa d'Arthur en sortida de pilota i l'agressivitat per atacar els espais marquen el triomf

El Barça ha derrotat amb claredat l'Eibar al Camp Nou i tanca la primera volta amb un contundent 3-0 que li permet seguir manant en solitari a la classificació.

Arthur contra la pressió alta

El primer repartiment de posicions va ubicar Arthur al migcentre i Busquets al pic esquerre del triangle al mig. Va ser circumstancial però va ser una clara declaració d'intencions de com el Barça volia respondre a la pressió alta de l'Eibar. Valverde va potenciar les recepcions per dins del brasiler, capaç com ningú de retenir la pilota. D'amagar-la i repartir-la.

Els girs d'Arthur en sortida van netejar més d'una passada i va donar a l'equip sensació de control i lucidesa en camp propi. Un estable punt de partida.

Atacar els espais

Fidel a la seva idea, Mendilibar va voler que l'Eibar jugués lluny de la seva àrea. A la pressió alta en cada inici de Ter Stegen hi va sumar la voluntat d'avançar les línies a cada pas enrere del Barça. Si els blaugranes reculaven, ells apujaven el bloc. Els espais eren a l'esquena de la defensa basca i el Barça els va explorar amb intenció. Es van veure ruptures de Suárez, Coutinho i Messi, i només els fores de joc frustraven l'atac.

Quan van pujar Sergi Roberto i Alba, l'estructura va ajustar millor cada entrada.

L'efectivitat i uns minuts tranquils

Al descans les valoracions eren positives. El Barça havia completat 45 minuts serens i convincents, i tenia el comandament del matx. Ni s'havia deixat condicionar pel pla de l'Eibar ni havia permès que els guipuscoans explotessin les seves virtuts. Només el marcador, curt, implicava perill. I en dos brots, tirant de parets i combinacions en una rajola, el partit va quedar sentenciat. Amb 3-0 es va poder assumir el bombardeig de centrades de l'Eibar, quan Valverde provava com funcionaria un onze amb els quatre atacants.