Barça
Misc 20/04/2019

Les 3 claus del Barça-Reial Societat

La ressaca europea i les complicacions de la Reial fan suar un Barça que troba gols de secundaris

Natalia Arroyo

BarcelonaVictòria molt treballada i important del Barça al Camp Nou, 2-1 davant la Reial Societat, amb gols de Lenglet i Jordi Alba. El lateral esquerre ha desfet l'emoció d'un empat que un minut abans havia aconseguit Juanmi.

L'exigència del rival i del calendari

El duel tenia, sobretot, dos riscos: la ressaca emocional i física que deixa la Champions i les dificultats que plantejaria la Reial Societat. Els txuri-urdin van lluir la seva versatilitat, amb un pla clar amb pilota i un bon registre defensiu. Amb Zubeldia garantint superioritats en l'inici, la Reial va tenir trams llargs de pilota, movent un Barça que es desajustava amb les pujades de Zaldúa i Aihen Muñoz.

Zaldúa troba sortida i permet la Reial desplegar-se bé

Matisar els salts d'Arthur i controlar les aparicions per dins d'Oyarzábal o Willian va ajudar a recompondre's.

Molts ulls en vigilància

Un símptoma que el partit era perillós era veure els jugadors que el Barça deixava en vigilància. A banda dels centrals, pendents de Juanmi i Willian José, es quedaven per darrere de la pilota Arthur i Rakitic, que ahir feia de migcentre. Sovint, a més, un dels laterals compensava la pujada de l'altre.

Els laterals i un dels interiors arrisquen poc per darrere de bloc rival

L'equip no patia en transició, però tampoc podia acabar d'atacar bé per la falta d'efectius a prop de l'àrea. Costava desordenar la Reial sense més seqüència de passades i el perill només va arribar en accions aïllades.

El risc de l'altre, la teva solució

Abans d'arribar al descans, Lenglet va fer un gol psicològic que es va repetir, més tard, amb Jordi Alba, just després que la Reial hagués fet l'1-1. La necessitat guipuscoana d'igualar les coses va dur la Reial més amunt i va deixar uns espais a l'esquena de la defensa (que esperava al mig del camp) que eren una temptació per al Barça.

Context de segona part: la Reial arrisca, apuja línies i deixa espais per al contraatac del Barça

Valverde va allargar els minuts de Dembélé, amb ganes de sentenciar a la carrera. El triomf el van solidificar dues línies de quatre entregades a la resistència i Suárez i Messi despenjats.