Barça

Les 3 claus del Llevant-Barça

El plantejament granota provoca una dinàmica que el Barça ni interpreta bé ni reverteix

Al Ciutat de València es va viure un partit esbojarrat que ha posat punt final a la ratxa d'imbatibilitat del Barça a la Lliga. El 5-4 premia el plantejament excel·lent del tècnic miracle dels granotes, Paco López, i castiga la falta de tensió d'un Barça sense Messi i amb les vacances al cap.

L’estira-i-arronsa del Llevant

El punt de confiança del Llevant va permetre-li jugar de tu a tu al Barça, i va voler iniciar el joc des del darrere. O, si més no, va insinuar que podia fer-ho. El desig d’anar a dalt en la pressió del Barça va estirar-lo i el va fer vulnerable a l’acordió que el Llevant movia a plaer.

El joc llarg d’Oier sobre el cap de Boateng plantava l’equip granota al camp culer, però, si el pla era iniciar en curt, el Llevant trobava opcions interiors per progressar en conducció. El Barça s’esquerdava sense pilota perquè, a més, no acabava de trobar el to adequat al que reclamava el partit.

Caos defensiu

La dinàmica era complicada per al Barça. La doble cara del seu rival, còmode en el control i perillós en la transició, no feia més que empènyer el partit a un terreny inestable per als de Valverde.

I, en aquest context, el Barça es va sentir despullat. La defensa de circumstàncies, amb Mina i Vermaelen a l'eix, tampoc va saber estabilitzar l'equip i, en accions clau, va trontollar. Cada balanç defensiu es feia amb tanta sensació d'urgència –perquè els jugadors s'activaven tard i les vigilàncies no estaven fetes amb el grau de concentració necessària– que s'encadenaven els errors individuals amb desordre en l'última línia.

Els brots de talent de Coutinho

Un possible punt d'inflexió hauria pogut ser el 2-1 de Coutinho abans del descans, però el tercer i el quart gol, rapidíssims, del Llevant van desfer l'impacte del gol que retallava distàncies.

El brasiler va ser el punt d'esperança del Barça. Al primer temps, perquè va seleccionar bé les ruptures a l'espai i les recepcions a l'esquena dels pivots, i al segon, perquè va aportar la dosi de xuts que resolien el bloqueig ofensiu de l'equip. Que el partit comencés a interrompre's amb el 5-4 li va frenar la inèrcia bona.