Publicitat
Publicitat

FUTBOL - MUNDIAL BRASIL 2014

La 'final d'Iniesta' obrirà la defensa del títol de 'la roja'

El sorteig del Mundial del Brasil 2014 va resoldre ahir que el debut d'Espanya, que defensarà títol de campiona del món, sigui contra el rival de la final de Sud-àfrica, Holanda. La reedició d'aquell enfrontament, que va culminar Andrés Iniesta amb un gol històric, serà al Salvador, al nord-est del país, divendres 13 de juny a les 21 h a l'estadi Arena Fonte Nova. Els altres dos partits de la roja al grup B seran contra Xile i Austràlia. La cita mundialista s'inaugurarà amb un Brasil-Croàcia el 12 de juny a São Paulo.

"No podem presumir que hagi sigut un sorteig fàcil. Hi ha altres grups molt forts, també, però el nostre és realment difícil", va valorar Vicente del Bosque. El seleccionador espanyol destaca "el joc incòmode, l'ofici i l'experiència" de Xile, espera una Holanda renovada "en defensa" i avisa de la complicada Austràlia, "el rival menys conegut". Però tampoc l'orange Louis van Gaal estava tranquil: "Tinc confiança, però no som favorits. Serà un repte tornar a jugar amb Espanya, que espero que no arribi gaire en forma".

Al grup A hi ha l'amfitriona Brasil -una de les grans favorites després de guanyar la Copa Confederacions-. La canarinha coincideix amb Croàcia, Mèxic i el Camerun. Els dos grups, a priori, més difícils són el D i el G, que deixen dos duels europeus d'alt voltatge: Anglaterra-Itàlia i Alemanya-Portugal. La debutant Bòsnia i Hercegovina jugarà contra l'Argentina de Messi, i la irregular França, que va patir per accedir a la cita en la repesca, té un grup assequible.