Publicitat
Publicitat

Els peus de Kiko Casilla

El porter no troba la precisió en el xut però torna a estar brillant sota pals

Kiko Casilla és un dels porters de moda de la Lliga. Les seves bones actuacions amb l'Espanyol, partit rere partit, fa setmanes que l'han posat a l'aparador dels principals clubs de la competició, que el segueixen de prop per reforçar les seves plantilles en el futur. La visita de l'Espanyol al Camp Nou, de fet, l'acostava a l'aficionat del Barça, que ja des de l'estiu se l'ha imaginat com a possible substitut de Víctor Valdés. Ell, però, va esvair qualsevol opció de rumor a la zona mixta: "Passo bastant de les notícies que em relacionen amb el Barça. Estic centrat en l'Espanyol, li dec molt al club".

Una taca en l'actuació

El seu partit ahir va ser bo. Molt bo, fins i tot, si es valora l'encert en les seves intervencions sota pals. Però una gran imprecisió amb els peus, cada cop que va sacar de porteria, va embrutar la seva actuació. Fins a cinc errades clares en el seu desplaçament van generar pèrdues de possessió de l'Espanyol.

La consigna de Javier Aguirre era que enviés el seu servei de porteria a la banda dreta de l'atac de l'Espanyol. La voluntat era que Thievy saltés i guanyés Montoya en el joc aeri. Busquets havia de bascular cap allà. L'Espanyol, però, pràcticament no va poder aprofitar aquesta teòrica superioritat física perquè a Kiko Casilla li va costar molt precisar el seu llançament en aquella zona. Li va marxar directament a fora de banda en cinc ocasions.

"L'hi he preguntat al final del partit, mentre s'estava posant gel al genoll, perquè havia tingut la sensació que no havia estat gaire precís -va explicar Javier Aguirre en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació-. I m'ha dit que no decidia bé els colpeigs, que se'ls repensava, que no els veia clars i, poc abans de xutar, tirava la cama enrere perquè volia rectificar, canviar d'idea". Aquests dubtes van derivar en xuts sense intenció ni direcció.

De tota manera, aquesta taca no embruta la bona actuació de Casilla, que va ser decisiu per mantenir l'Espanyol viu durant molts minuts. Tot i que el Barça no va xutar gaire, va salvar amb els punys un xut d'Iniesta al primer temps i va volar, estirant-se a la dreta, per evitar que una rematada de cap de Messi es colés dins la porteria. No va poder fer res davant la inesperada centrada de Neymar en l'acció de l'1-0 d'Alexis.

"És un jugador que ens dóna molt. Ens genera molta seguretat tenir-lo allà, és una garantia, ens calma", l'elogiava Aguirre, que va admetre estar "molt content amb la seva tasca".

El tècnic mexicà va donar-li bona part del mèrit de la solidesa defensiva del seu equip. "Perquè li facin un gol, els rivals han de tenir moltes ocasions i insistir molt".

Si l'Espanyol va atrevir-se a tancar files sobre ell al Camp Nou és perquè confiava que podria mantenir la porteria a zero. Va estar a punt de fer-ho. I de sumar. Però el soci blaugrana no té tan clar si el vol per fer de Víctor Valdés.