ESPANYOL
Misc 30/10/2013

Un punt que suma poc però endreça sensacions

L'encert dels porters i la falta de punteria deixa un empat a zero en un duel animat a Cornellà

Natalia Arroyo
INTENSITAT SENSE GOL  Pizzi perseguint Antúnez  en una acció a la banda.  El portuguès va ser substituït al descans per donar entrada  a Lanzarote.

BarcelonaVenint d'una dinàmica de tres punts dels últims 15, sumar un empat sembla positiu. Però el cert és que satisfà poc les exigències d'un Espanyol que ahir contra el Màlaga va sortir a buscar alguna cosa més i fins i tot potser ho va merèixer. Però la falta de punteria en les accions dins l'àrea, sobretot en els embolics prop de Willy Caballero en cada jugada d'estratègia, va condemnar els periquitos a un empat sense gols que, en bona part, va sostenir un concentrat Kiko Casilla. El 0-0 deixa fred l'Espanyol, sense marge de saltar gaire amunt en la classificació al final de la jornada, però l'ajudarà en la teràpia de retrobar la seva millor versió.

Els córners, font de perill

Des del començament, l'Espanyol va deixar clares les seves intencions de capgirar la mala ratxa que l'ha omplert de dubtes en les últimes setmanes. Acceptant la possessió de la pilota i avançant amb ordre, l'Espanyol va acular el Màlaga al seu camp i va intentar trenar jugades per trepitjar l'àrea. Amb Jhon Córdoba de titular fent parella amb Sergio García a l'atac, l'equip blanc-i-blau va trobar en tot moment dues referències que posaven en problemes la defensa andalusa.

Tot i el domini, les ocasions van trigar a arribar i van fer-ho, sobretot, a pilota aturada. Dos córners consecutius de Simão van ser el primer avís, però David López no va saber rematar una pilota que havia quedat solta. L'acció es va repetir a les portes del descans, quan Héctor Moreno va desaprofitar des del terra un altre mal refús malagueny. A més, una rematada de cap de Jhon Córdoba que va salvar Weligton sota pals i un xut massa creuat de Pizzi van dibuixar el possible 1-0. El Màlaga, menys actiu però més precís, també va ensenyar les urpes i en els primers 45 minuts va acumular dos travessers, de Santa Cruz i Eliseu.

L'Espanyol no acabava de sentir-se còmode, espantat per les estirades d'un Màlaga creixent, i Aguirre va moure peces. Va donar entrada a Stuani i Lanzarote per redibuixar el seu equip i mirar de guanyar consistència a la zona de Tissone i Sergi Darder. No ho va acabar d'aconseguir, perquè el Màlaga va guanyar presència en camp rival a la represa.

Va ser quan Kiko Casilla va aparèixer per salvar l'empat, amb dues intervencions providencials. A la contra els periquitos van fregar la victòria, però ni Stuani ni Sergio García, en l'últim sospir, van poder donar a l'equip gaire més que un punt que frustra però calma.

David López no jugarà el derbi per sanció

Al minut 52 l'àrbitre Delgado Ferreiro va xiular una falta de David López sobre Sergi Dauder i el va amonestar. Era la cinquena targeta groga que veu en aquesta Lliga el migcentre de l'Espanyol, que es perdrà el derbi de la pròxima jornada, contra el Barça. La baixa de l'ex de l'Osca és un contratemps important per a Aguirre de cara a la visita al Camp Nou. És una peça imprescindible en la feina de contenció periquita, parella de ball de Víctor Sánchez, refugi dels centrals. L'únic partit que es va perdre va ser el de Vila-real, amb derrota per 2-1.