Misc 02/08/2013

El somni de Neymar i l'orgull del seu passat

Al Santos auguren l'èxit del brasiler i creuen que aviat brillarà al Camp Nou

i
Natalia Arroyo
3 min

Sant Joan DespíEn un camp de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, dijous a la tarda s'entrenava el primer equip del Barça a porta tancada. En un altre camp, el Santos, davant una desena de periodistes brasilers. Però Neymar sobrevolava els dos espais, com si s'exercités amb tots dos equips alhora. El davanter serà la gran atracció del Trofeu Joan Gamper d'aquest vespre (21.30 h, TV3, GolT i Antena 3) i és, de fet, l'artífex del matx per una clàusula del seu traspàs. "Jugar a Barcelona és una oportunitat que ens va donar la venda de Neymar. És una ocasió única i intentarem gaudir-la i fer el millor paper possible al Camp Nou davant el Barça", confessava el migcampista Walter Montillo.

L'argentí, per connexió directa amb Neymar i Messi, i per idioma, era un dels futbolistes més buscats a la zona mixta i va haver d'argumentar per què creu que hi haurà feeling entre els dos cracs blaugranes. "Faran una parella molt interessant, s'entendran segur, són dos jugadors d'equip. A més, Messi té un joc centralitzat, es mou prop de l'àrea, i Neymar actua més per la banda. Es complementen", va dir.

Amb lupa

Si es passen la pilota. Si no se la passen. Seran les primeres sensacions que l'aficionat blaugrana intentarà recopilar a partir d'aquest vespre, observant al mil·límetre cada moviment del seu nou crac. Per Claudinei Oliveira, tècnic del Santos, no hi ha debat: "No només s'acoblarà bé a Messi, sinó que farà una barreja boníssima amb altres futbolistes com Iniesta i Xavi. No tindrà cap problema d'adaptació al Barça", augurava.

Al Brasil, de fet, la confiança en l'èxit del seu compatriota és total. Se li han vist prou condicions per saber que li anirà bé a Europa. "Està madur. Crec que va marxar en el moment adequat, amb la carrera consolidada al Brasil. És un jugador jove, però està perfectament capacitat per assumir aquest repte i aquesta pressió. Jugar al Barça era el seu somni i ara l'està gaudint", afegia Oliveira.

Els seus excompanys tampoc tenen cap dubte que, a partir d'avui, el barcelonisme tastarà el millor de Neymar. "És un jugador molt complet, amb molta velocitat i molt intel·ligent. Donarà moltíssim al Barça. Triomfarà", comentava a l'ARA el veterà Léo, el seu gran soci a la banda esquerra. El capità del Santos, Edu Dracena, també sent que Neymar "serà feliç a Barcelona". "Venir al Barça era el seu somni i l'està fent realitat. No tinc cap dubte que en poc temps serà un dels millors jugadors del món. Juga amb alegria, molta naturalitat i té un gran talent amb la pilota als peus. En poc temps els seguidors del Barça quedaran encantats de les jugades que és capaç de fer, dels dríblings que s'inventa i, segur, també dels gols que farà".

Tot el país pendent de Ney

El Gamper d'aquesta nit serà l'aparador de Neymar vestit de blaugrana i el tret de sortida del nou Barça de Tata Martino. I el Brasil no voldrà perdre's detall de l'actuació de la seva gran estrella. "Al Brasil ell és un ídol i estem encantats que jugui en un gran d'Europa com el Barça. Tothom mirarà el partit", reconeixia Léo amb orgull. Oliveira i Dracena van més enllà i creuen que el futbol brasiler rebrà una forta empenta si el rendiment de Neymar al Barça és bo. Això, a les portes del Mundial, serà decisiu per a la moral de la canarinha .

Faltes i caràcter

Més enllà de la seva qualitat tècnica, al Santos reforcen la imatge d'un Neymar assenyat i guanyador, unes característiques que l'apropen a l'èxit al Camp Nou. "Està molt ben assessorat per la família. És molt bon noi, i escolta els consells dels veterans per créixer", explicava Dracena. I Montillo afegia que té personalitat per sobreviure als marcatges durs. "Està acostumat a rebre faltes. És un jugador lleuger, molt ràpid amb la pilota, i els rivals l'intenten aturar amb puntades de peu. No serà nou per a ell", sentenciava.

stats