Mundial de França 2019
Misc 06/07/2019

Suècia treu el consol del bronze a Anglaterra (2-1)

Ha aprofitat deu minuts màgics i ha resistit després que Kirby hagués retallat diferències

Natalia Arroyo
Les jugadores sueques, celebrant un gol contra Anglaterra

BarcelonaEl consol serà per a Suècia. El partit pel tercer lloc ha acabat amb victòria de l'equip de Peter Gerhardsson per 2-1 davant d'Anglaterra, gràcies a un inici enèrgic i a l'instint de tombar el rival quan el tenia contra les cordes. Els gols d'Asllani i Jakobsson han encarrilat el matx abans del minut 20, però ha acabat sent l'esforç col·lectiu en defensa el que ha conservat la victòria quan les lleones trobaven la reacció. Al final, de res li ha servit al combinat de Phil Neville que Fran Kirby retallés diferències abans del descans, perquè la remuntada no s'ha completat.

I ha estat a punt, amb una diana d'Ellen White anul·lada per mans en el control de l'atacant anglesa. La decisió ha sigut molt protestada i Anglaterra ha quedat tocada. També a les semifinals la 9 del City va veure com li anul·laven el 2-2 per fora de joc.

La diferència en el partit ha sigut la maduresa i l'efectivitat amb què Suècia ha pogut ser millor, quan ha sigut millor. A batzegades, però amb una potència intimidatòria, Suècia ha atacat l'últim terç de manera constant. Asllani ha rebut pilotes entre línies, Jakobsson ha fet trontollar Greenwood i Blackstenius ha picat a l'espai sense miraments. Suècia ha ensumat sang i ha buscat premi. I l'ha trobat amb dos gols que han tingut Anglaterra descol·locada com mai abans en el torneig. Quan s'ha pogut retrobar amb les bones sensacions de tot el campionat, el desavantatge ja era clar i l'autoconfiança més baixa. Però Jill Scott i Fran Kirby han arrossegat l'equip i han tornat a greixar el motor. Lucy Bronze ha guanyat presència en camp contrari i, amb ella, també Nikita Parris i Ellen White. El problema per a les angleses ha sigut que en el seu bon tram no han posat nerviosa Suècia. La consistència groga ha anat desesperant les angleses, que no trobaven porteria o topaven amb rebutjos suecs.

A les acaballes, quan les forces ja eren mínimes, Nilla Fischer ha tret amb el cap de sota la línia una última remada desesperada d'Anglaterra per allargar el partit a la pròrroga. Però res: 2-1 i bronze per a Suècia.