17/09/2011

Fenòmens per a normals

2 min

El dia que trobin el ieti tindrem un disgust. No serà res més que un mico hiperdesenvolupat que acabarà engabiat al zoo, llançant els seus excrements als visitants. Quan per fi localitzin l'Atlàntida, sabrem que era la Platja d'Aro dels antics. I, francament, que aparegui una taca d'humitat amb la cara d'Escrivá de Balaguer diu ben poc de la capacitat de promoció d'un sant, per bé que això el pugui convertir en el nou patró dels lampistes.

La paranormalitat ens atreu per tot el que l'inexplicable podria explicar. Volem universos nous, vida extraterrestre, persones superdotades -com Nacho Vidal- o amb superpoders -com Nacho Vidal, també- o una existència post mortem que reforci l'esperança que la diversió continua molt més enllà. En la resolució d'aquests enigmes s'hi aboca l'esforç d'una quantitat inacabable d'especialistes que, per desgràcia, estan descuidant altres fenòmens potser menys cridaners però igualment desconcertants.

Governs i autoritats s'entesten a ignorar incidents que podrien canviar el món. Experiències extrasensorials com la de la dona d'Igualada que va entrar en un ascensor ple de desconegudes, les va saludar i totes van retornar la salutació. Inversemblant, però no impossible. Casos com el d'un conductor que va ratllar un cotxe aparcat i, inexplicablement, va deixar una nota al parabrisa perquè la seva asseguradora es fes càrrec dels desperfectes. Fonts del tot creïbles testimonien que, en determinades perruqueries, clientes i perruqueres coincideixen en el concepte "tallar les puntes". Per no parlar del cas corprenedor d'una família culer dels Hostalets de Balenyà que va decidir sortir a sopar fora la nit que retransmetien el Barça en obert.

I mentre els mandataris donen l'esquena a les evidències, és feina nostra estar ben atents. No ens precipitem, però el que semblava extraordinari podria convertir-se en un fenomen estranyament normal.

stats