24/02/2013

Institut No

2 min

Benvolgut passerell, ens plau no convidar-lo a una iniciativa extraordinària que ben aviat estarà en boca de tothom. Es tracta de la creació de l'Institut No, una fundació amb ànim de moltíssim lucre, que té l'objectiu de realitzar investigacions sobre el paper de la intel·ligència de mercat en la competitivitat de les empreses, així com servir de punt de trobada dels professionals del sector. Ho ha entès? No, oi? Nosaltres tampoc, però ja disposem de llicència d'activitat i ben aviat estarem fent calés a dojo. I vostè, evidentment, no.

L'Institut No compta amb un consell directiu format per persones d'altíssima reputació que no tindran cap escrúpol a valer-se de les seves influències per treure'n benefici propi. Sense anar més lluny, el president està casat amb la filla d'un influent home de l'estat espanyol. Un sogre bonhomiós que viu com un rei entre caceres, esquiades i operacions de maluc. Quan calgui, ell mateix facilitarà la seva luxosa residència i intervindrà en les trobades de negocis de l'hàbil gendre i la seva princesa. Cregui'm, no té altra feina. Això no li suposa cap inconvenient ètic ni tampoc cap despesa, ja que l'atrotinat patriarca viu d'una suculenta pensió vitalícia que li aporta l'Estat. No demani més explicacions, estimat passerell, no n'hi calen.

Si li sembla que la nostra activitat és poc clara i fins i tot frega la il·legalitat, no pateixi gens per nosaltres. A l'Institut No tampoc ens preocuparem mai per vostè. Només ens interessa l'enriquiment propi i ens anirà de meravella. No ens capfica l'opinió pública perquè comptem amb la complicitat del poder polític, que no ens fallarà pel seu propi bé. Com pot comprovar, admirable passerell, ho tenim tot sota control i això no pot sortir malament. Esclar que si anessin mal dades -cosa poc probable- no ens caurà la cara de vergonya responent a totes les acusacions amb la nostra paraula d'honor: no.

stats