Maleïts 'spoilers'

Tranquils! No us penso rebentar cap gir argumental de Homeland ni, Déu me'n guard, el final de Breaking bad . Però, aviso, això acabarà malament. No sé exactament com, i que a ningú se li acudeixi explicar-m'ho. Vosaltres no voleu spoilers de sèries, jo no en vull de la vida real. El que hagi de passar, ja ens ho trobarem. De fa moltes temporades estem embogint amb les sèries, i de motius no en falten. La indústria s'hi ha abocat amb magnífiques produccions que garanteixen hores d'entreteniment a un cost relativament baix, per no dir zero, si s'està abonat a la pirateria digital.

La intensitat i l'addicció amb què es consumeixen les sèries, juntament amb la lamentable manca d'alternatives prou atractives, han convertit la ficció televisiva en l'eix central del nostre imaginari. Hi ha persones que només viuen per veure la pròxima escabetxada de can Lannister a Joc de trons o per veure com s'ho faran els guionistes de Modern family perquè la Sofia Vergara ensenyi -encara més- la regatera. Per això no se'ns ha de fer estrany que, en entrar en una adrogueria a comprar un pinzell, el primer que ens digui el dependent sigui: "Si m'explica el final de Breaking bad , li foto el pinzell pel cul".

Darrerament he vist companys que han deixat de banda les xarxes socials i han abandonat tot tipus d'interacció humana per evitar que ningú els esguerrés el final de la seva sèrie preferida. Hi ha gent que fins i tot s'ha construït a casa un búnquer rudimentari per aïllar-se de qualsevol interferència externa. I estic convençut que hi ha lectors que han cremat el diari o l'ordinador -depenent de com llegeixin l'ARA- quan han vist la paraula spoiler encapçalant aquest article. Així doncs, cada cop veurem més sèries i cada cop en podrem parlar menys perquè l' spoiler s'ha convertit en el vuitè pecat capital. Ho he avisat: això acabarà malament i amb més d'un pinzell a l'esfínter. Disculpeu l' spoiler .